spot_img
4.3 C
București
marți, decembrie 24, 2024
AcasăDezvaluiriDOCUMENT: Cine a dat verde serviciilor secrete să supravegheze în masă, pe...

DOCUMENT: Cine a dat verde serviciilor secrete să supravegheze în masă, pe toate rețelele: whatsapp, signal, telegram, Facebook mesenger? AMICUL ANACONDEI

-

Știți cine este ministrul care a promovat, în calitate de inițiator, mult-discutata lege care permite serviciilor secrete să supravegheze în masă, pe toate rețelele: whatsapp, signal, telegram, facebook mesenger? Da, fix Tanczos Barna, ministrul interimar al cercetării, inovării și digitalizării, cot la cot cu Vlad Stoica, fostul șef de cabinet al lui Victor Ponta. Da, acel Ponta care a gonit-o pe Pivniceru din funcție și a numit-o repede pe Kovesi Procuror-Șef al DNA… după care mieuna că i-a înscenat DNA-ul dosare pe nedrept.Da, acel Tanczos despre care vă spuneam ieri că și-a scos din CV cursul de la Colegiul SRI, absolvit în aceeași generație cu Anaconda. PS – Și ungurul e frate cu românul… securist … să fie cu nediscriminare în funcție de etnie la Secu PPS – atașez semnăturile de pe expunerea de motive la lege, astfel cum a fost inițiată de minunații absolvenți de studii de Secu… să n-avem vorbe undeva, a scris pe Facebook avocata Ingrid Mocanu.

- Reclama -

Gata! M-am supărat pe UDMR. Păi bine, măi, Kelemen, să vrei tu să dai buletine de identitate doar pentru cetățenii Ținutului Secuiesc? Păi și nouă, românașilor, nu vrei să ne dai acte de ungurași? Și chiar, domnu’ Tanczos Barna, de ce v-ați scos din CV studiile de la Colegiul SRI – CSSN? Da, ăla pe care l-ați făcut chiar în grupă cu Anaconda-Elena Istode, a scris anterior avocata Ingrid Mocanu pe Facebook. 

- Advertisement -

Vă este rușine? L-ați păstrat doar pe ăla de la Colegiul Național de Apărare, care vi s-a părut mai puțin rușinos? Și când te gândești cum își rupeau hainele de pe ei la vremea aia să prindă și ei câte un loc pe la colegiul ăla care îi făcea oameni mari E frumos, iepurași? V-a făcut oameni mari și acum vă e rușine cu el? PS – hai, lăsați-ne țărișoara în pace și dacă aveți chef de alte acte de identitate, luați de la Orban (cel Rău)… că ”e” mai bune, mai spune Mocanu.

Generalul SRI Elena Istode zisă Anaconda a fost șef al Diviziei C din SRI și a ajuns șefa acoperiților datorită relației cu generalul Cosma, protejatul fostului prim adjunct generalul Florian Coldea.

- Advertisement -

Anaconda a ajuns în atenţia presei după ce s-au făcut publice fotografiile cu fostul deputat Cristian Rizea, în locaţii de lux de pe Coasta de Azur.

Furnizorii de internet, respectiv de servicii de găzduire electronică cu resurse IP, și furnizorii de serviciu de comunicații interpersonale care nu se bazează pe numere, precum WhatsApp, Facebook, Skype, Signal, Wire, Telegram, vor fi obligați să permită organelor de aplicare a legii și celor cu atribuții în domeniul securității naționale punerea în executare a metodelor de supraveghere tehnică, respectiv de interceptare a comunicațiilor utilizatorilor acestor servicii, transmite Profit.ro.

Directorul executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet, Bogdan Manolea, susține că proiectul a fost pus în dezbatere încă din 2020, în vederea transpunerii unei directive eurppene în domeniu, dar noile prevederi au fost introduse de Guvernul Cîțu în plus față de proiectul inițial și nu respectă nici obligațiile de transpunere a directivei, nici normele constituționale. ”Aspectele legate de interceptarea legală comunicațiilor, cu toate garanțiile de rigoare (ma rog, până la noi decizii de neconstituționalitate, eu zic ca decizia din 2016 e doar prima dintr-un șir dacă nu se rezolvă niște probleme de fond) sunt prevăzute de Codul de Procedură Penală (CPP). În mod logic, dacă ar fi vreo problemă sau este nevoie de actualizarea lor s-ar face tot printr-o modificare la acest cod. (indiciu: e o lege organică, greu de modificat).  Doar că dincolo de a impune obligații similare și unor alte categorii furnizori (care oricum, nu au legătura cu ANCOM) pe unde se plimbă în 2021 conținutul și legal, și ilegal. (poate de discutat, dar atunci ar trebui în CPP și nu pe șest), textul lărgește mult spectrul de acțiuni de interceptări și acces, pe care CPP nu le prevede”, susține reprezentantul Asociației pentru Tehnologie și Internet.

Acesta arată că ”accesul la conținutul comunicațiilor criptate tranzitate în rețelele proprii” nu există în CPP, iar introducerea unei astfel de soluții legislative de interceptare a comunicațiilor ”pe ușa din dos”, evitând orice dezbatere publică, este profund nedemocratică.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img