spot_img
1.6 C
București
sâmbătă, decembrie 28, 2024
AcasăDezvaluiriDOCUMENT BOMBĂ AL PRIMĂRIEI SIBIU ÎN SCANDALUL CASEI LUATĂ CU ACTE FALSE...

DOCUMENT BOMBĂ AL PRIMĂRIEI SIBIU ÎN SCANDALUL CASEI LUATĂ CU ACTE FALSE DE FAMILIA IOHANNIS

-

Preşedintele Klaus Iohannis a pierdut a doua proprietate situată în centrul Sibiului, ca urmare a deciziei magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov.

- Reclama -

Clădirea se află la adresa Str. Nicolae Bălcescu nr. 29 din Sibiu, în centrul vechi al orașului.

- Advertisement -

O parte a parterului casei a fost închiriată de familia Iohannis băncii austriece Raiffeisen pentru o sumă estimată la 320.000 de euro.

sibiuConform siteului Primăriei din Sibiu, clădirea este de patrimoniu.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:Klaus Iohannis a PIERDUT a doua casă din centrul Sibiului deoarece a obținut-o cu ACTE FALSE. Sentinţa este DEFINITIVĂ

Dar adevărata bombă stă în descrierea clădirii făcută pe siteul Primăriei conduse până acum un an de Klaus Iohannis:

În spatele parcelei se inaugurează la 25 decembrie 1936 Cinema Corso. A fost cel mai luxos cinematograf din oraş cu 1000 de locuri.În perioada comunistă se va numi Cinema Pacea. A fost demolat în 2009,

Deci cinematograful a fost demolat în 2009, atunci când clădirea se afla în co-proprietatea familiei Iohannis.  Aprobarea a fost dată de Primăria Sibiu. Pentru ce? Cine a luat acel teren?

01Descriere

Corpul de la stradă format din subsol, parter şi etaj, cu latura lungă pe dreapta parcelei. La parter se află gangul de acces. La etaj, cinci ferestre tradiţionale dintre care una laterală pe rezalit; Acoperiş, în două ape, lucarnă dublă tip ochi. În pod: urma unui pinion triunghiular ascuţit (gotic).

02Istoric:

La sfârşitul sec. XIX casa este cumpărată de Ferderber Sigmund care îşi deschide la parter un magazin.
În aprilie 1935 se deschide magazinul de încălţăminte “La Duşă” venit din str. 9 Mai nr. 10, continuat în 1943 de magazinul de încălţăminte „Gaston” al lui Cărpinişan, venit de la nr. 13.
În perioada interbelică clădirea a fost ocupată de Banca Românească.
În spatele parcelei se inaugurează la 25 decembrie 1936 Cinema Corso. A fost cel mai luxos cinematograf din oraş cu 1000 de locuri.
În perioada comunistă se va numi Cinema Pacea. A fost demolat în 2009

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img