spot_img
8.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăSpecialUPDATE: Doctorul care a facut primul transplant cardiac, retinut pentru luare de...

UPDATE: Doctorul care a facut primul transplant cardiac, retinut pentru luare de mita

-

Chirurgul Marius Militaru, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost retinut pentru 24 de ore. El este acuzat de luare de mita si ar fi fost prins in flagrant, transmite Ziua de Constanta. Alături de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, în cauză mai este cercetat, spun surse, și Dobrin Arhire, anestezist. 

Comunicat al Spitalului Clinic Județean Constanța

- Advertisement -

In dimineata zilei de 15.12.2014, in jurul orelor 9,00, managerul spitalului a fost instiintat de catre lucratori DNA ca exista un mandat de perchezitie pentru sectia de Chirurgie Cardiovasculara, apartinand Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei”, existand  suspiciunea unei fapte de coruptie, respectiv primire de foloase necuvenite, in aceasta speta fiind incriminati medicul sef Dr. Militaru Marius si 2 medici anestezisti, respectiv Dr. Arhire Dorin si Dr.Arhire Nicoleta. Aceasta actiune a fost declansata in urma informatiilor primite de  catre DNA de la un pacient care fusese internat, operat si externat in stare vindecat pe data de 11.12.2014. Persoanele incriminate au fost conduse la sediul DNA pentru audieri.

Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, spune că pe data de 10 decembrie un bărbat a fost internat în spital, în urma unui stop cardiorespirator. Pacientul a fost operat, iar pe data de 11 decembrie el a fost externat, iar azi a fost organizat flagrantul. În cauză se vorbește despre suma de 1000 de lei.

- Advertisement -

Marius Militaru a lucrat ca medic primar – chirurg cardiovascular la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Din vara anului 2011 este şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară. În anul 1998, a primit premiul Fundaţiei Spitalului de Urgenţă Bucureşti, iar în anul 1999 premiul de excelenţă pentru primul transplant cardiac din România. Marius Militaru se ocupă de chirurgie cardiacă şi a vaselor mari – valvulopatii, boala coronariană, disecţii de aortă, anevrisme arteriale, transplant cardiac, asistare ventriculară, de chirurgie vasculară arterială periferică şi carotidiană, chirurgie venoasă şi angioacces (fistule arteriovenoase pentru dializă) şi de chirurgie cardiovasculară de urgenţă şi traumatologie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img