spot_img
1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAnalizeDoar jumătate dintre români spun că au citit în ultimele 6 luni....

Doar jumătate dintre români spun că au citit în ultimele 6 luni. Peste jumătate nu au vizitat un monument. Peste două treimi nu au mers la muzeu sau expoziție

-

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/sondaj-inscop-news-jumatate-dintre-romani-spun-au-citit-ultimele-6-luni-peste-jumatate-au-vizitat-monument-peste-doua-treimi-au-mers-muzeu-expozitie-mult-trei-sferturi-au-spectacol-21389910

- Reclama -

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Doar jumătate dintre români (51,4%) afirmă că au citit cărți în ultimele 6 luni, relevă datele unui Sondaj realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. În același interval, peste jumătate dintre cei chestionați spun că nu au vizitat un monument istoric, peste două treimi nu au mers la muzeu sau la o expoziție și mai mult de trei sferturi spun că nu au fost la un spectacol de teatru, de operă sau la un concert de muzică clasică. Potrivit sondajului, doar 51.4% dintre români declară că în ultimele 6 luni au citit cărți (romane, poezie, etc.), iar 48,5% spun că nu au citit.

Procentul celor care afirmă că în ultimele 6 luni au mers la teatru, operă, concerte de muzică clasică este și mai mic, 21,4%, cei care spuncă nu au mers la astfel de spectacole reprezentând 78,5% dintre cei chestionați. Conform analizei socio-demografice, consumul cultural – în cazul tuturor activităților enumerate – tinde să fie mai ridicat în rândul următoarelor categorii de populație: persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cele cu educație superioară, gulerele albe, locuitorii din București sau din urbanul mare, cei cu un venit mai ridicat și angajații la stat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img