spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeDeputata Horga: România se poate dezvolta economic doar având un mediu de...

Deputata Horga: România se poate dezvolta economic doar având un mediu de afaceri puternic. Soluția la această problemă este relansarea învățământului profesional în parteneriat cu mediul privat

-

România se poate dezvolta economic doar având un mediu de afaceri puternic. Soluțiile pe care le-am propus și susținut au ținut tot timpul cont de problemele cu care confruntă firmele. Dificultatea de a găsi angajați cu competențe corespunzătoare reprezintă o problemă gravă pentru 58% din cele 600 de IMM-uri din România intervievate în cel mai recent Eurobarometru. Fiecare firmă a avut posibilitatea să indice trei probleme grave, afirmă deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga pe Facebook.

46% dintre cei care se confruntă cu această problemă au spus că găsesc cel mai greu oameni care să aibă calificări de formare profesională. Soluția la această problemă este relansarea învățământului profesional în parteneriat cu mediul privat. Echipa liberală din județul Giurgiu a obținut finanțare din fonduri europene pentru campusul dual liceal și universitar din Giurgiu. Tinerii din Giurgiu și județele partenere, Teleorman și Călărași, au nevoie de șansa de a învăța o meserie solicitată de mediul de afaceri. 35% dintre firme au indicat drept o problemă gravă accesul limitat pentru finanțare, chiar și eventual din cauza primirii cu întârziere a plăților. În calitate de secretar de stat la Cancelaria primului-ministru, am lucrat anul în 2020 la toate schemele de garantare de către stat si de susținere a IMM-urilor și odată ce am ajuns parlamentar, am pledat pentru prelungirea acestora. Menționez în special aprobarea programului IMM Invest în 2020 și prelungirea acestuia de către Parlament.35% dintre firme au identificat concurența neloială drept o problemă gravă, mai spune Horga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img