spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăPoliticaDNA nu a reusit sa il suspende pe Sorin Frunzaverde din fruntea...

DNA nu a reusit sa il suspende pe Sorin Frunzaverde din fruntea CJ Caras Severin/ Reprezentantul Guvernului Ponta spune ca Kovesi nu stie legea

-

Sorin Frunzăverde rămâne în continuare președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, asta deși Direcția Națională Anticorupție a cerut acest lucru. Secretarul CJ a declarat că nu există cadru legal pentru a face acest lucru, informeaza infocs.ro.

- Reclama -

În schimbul de corespondență dintre Consiliul Județean și Instituția Prefectului, reprezentantul Guvernului în teritoriu precizează faptul că nu există o situație de subordonare pentru a-l suspenda pe Sorin Frunzăverde, iar acesta nu se află în situația specificată de legea invocată de DNA, și anume nu se află în imposibilitatea de a-și îndeplini funcția, deoarece nu este în arest preventiv sau la domiciliu.

„Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean nu se supun prevederilor Statutului funcționarilor publici și nu sunt asimilați funcției de funcționar public. Președintele Consiliului județean nu are șef direct. Niciunde nu este legiferat acest lucru. Potrivit Legii 188/1999, suspendarea poate fi făcută de către conducătorul instituției care, în cazul nostru, nu există”, a declarat prefectul de Caraș-Severin.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...