DJ 561A, ÎNTRE BĂLĂCIȚA ȘI OPRIȘOR A FOST ASFALTAT

0
118

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a profitat de faptul că se lucrează și sâmbăta pe drumurile județene care sunt în lucru și a mers pe loturile 2, 3 și 4 ale proiectului prin care se reabilitează/modernizează 112 km drumuri județene, proiect derulat de #ConsiliulJudețeanMehedinți.

✅ “Pe lotul 2: DJ 563 – Intersecția cu DN 56A – Punghina – Oprișor (Intersecția cu DJ 561 A), în lungime de 16 km, s-a realizat placa suprabetonată la podul de la kilometrul 10+247, în dreptul Cramei Oprișor, și s-a finalizat procesul de lărgire a platformei prin realizarea casetelor. Se lucrează totodată la accese la proprietăți și rigole în localitatea Oprișor. 

✅ Pe DJ 561 A, între Oprișor (intersecția cu DJ563) și Bălăcița (intersecția cu DJ 606) sunt în lucru 11,8 km, iar stadiul investiției este unul destul de bun în sensul că s-a finalizat asfaltarea platformei rutiere (binder +uzură), iar acum se lucrează la rigole, trotuare și accese la proprietăți în localitatea Bălăcița.

Mă bucur că acum oamenii pot circula în condiții foarte bune și în siguranță pe acest tronson grav afectat de trafic de-a lungul timpului, fapt care m-a și determinat să îl introduc în cadrul acestui proiect amplu care vizează infrastructura rutieră din Mehedinți.

✅ Pe de altă parte,  4 – DJ 561 A: Gvardinița – Bîcleș – Vlădica – Tâmna (intersecția cu DN6) are o distanță de peste 32 km.

În acest moment se lucrează intens în Gvardenița. Pe mai multe tronsoane se realizează săpătura în corpul drumului, execuția stratului de formă, așternere geotextil și strat de balast urmând să se pună și stratul de piatră.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la finalul vizitei.