spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeDisperarea lui Macron înainte de anticipate: Promite scăderi de facturi și creșterea...

Disperarea lui Macron înainte de anticipate: Promite scăderi de facturi și creșterea pensiilor

-

În efortul de a contracara ameninţarea extremei drepte şi a blocului de stânga, alianţa centristă a preşedintelui francez Emmanuel Macron vrea să scadă facturile la curent şi taxele pe moştenire şi să lege pensiile de inflaţie, în cazul în care va câştiga alegerile anticipate, afirmă premierul Gabriel Attal, relatează joi agenţia Reuters.

- Reclama -

Alianţa Ensemble a preşedintelui este considerată în dezavantaj în vederea alegerilor legislative convocate de Macron după înfrângerea grea suferită în faţa Adunării naţionale (RN), de extremă dreapta, la recentele alegeri europene.

- Advertisement -

În perspectiva scrutinului ce va avea loc în două tururi, pe 30 iunie şi 7 iulie, tabăra lui Macron se prezintă pe sine ca scut al valorilor democratice şi managementului economic prudent, apărând naţiunea franceză de extremiştii din ambele flancuri.

„Francezii au de ales între trei blocuri”, a declarat Attal într-o conferinţă de presă referindu-se la formaţiunea prezidenţială, la RN şi la coaliţia de stânga cunoscută ca Frontul popular. „Să nu sărim în necunoscut, de la mare înălţime şi fără paraşută”, a adăugat el, susţinând că politicile celorlalte blocuri ar duce la şomaj în masă.

- Advertisement -

Atât extrema dreaptă, cât şi blocul de stânga urmau să-şi prezinte joi propriile platforme economice.

Attal a subliniat că prioritatea nr. 1 a alianţei guvernamentale este de a susţine puterea de cumpărare a gospodăriilor prin măsuri ca scăderea facturilor la curent, majorarea pensiilor cu inflaţia şi ajutor pentru achiziţia primei locuinţe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img