spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăDezvaluiriDirectorul Transgaz, 35.000 de euro pe lună

Directorul Transgaz, 35.000 de euro pe lună

-

Munca la stat poate fi mult mai profitabilă decât în privat, în special dacă eşti şef. Directorul general de la Transgaz a primit anul trecut 35.000 de euro pe lună – bani cât să-şi cumpere o garsonieră în Capitală în fiecare zi de salariu, transmite Digi 24.

Pentru directorul Transgaz, salariul de bază înseamnă doar 10% din veniturile încasate de la compania de stat. Grosul sunt bonusurile de performanţă. Practic, Petru Văduva este cel mai bine plătit director de la companiile din energie controlate de statul român. Anul trecut, funcţia i-a adus venituri lunare de peste 155.000 de lei, echivalentul a aproximativ 35.000 de euro.

În tot anul 2014, directorul companiei de stat a încasat 400.000 de euro, arată calculele ZF pe baza rapoartelor comitetelor de remunerare.

Petru Văduva a ajuns la Transgaz în 2013, după o carieră în privat – la Ţiriac Holding, dar şi la coloşii bancari JP Morgan şi Bear Sterns. Prezenţa sa în Transgaz a costat compania aproape jumătate de milion de euro doar pentru anul trecut, dar, în acest timp, Transgaz şi-a crescut profitul cu peste 50%. Când a tras linie, transportatorul de gaze a rămas cu jumătate de miliard de lei profit la afaceri de 1,6 miliarde.

Următorul cel mai bine plătit director a avut anul trecut venituri lunare de peste 70.000 de lei, practic mai bine de 15.000 de euro pe lună. Ion-Toni Teau, directorul general de la Transelectrica a încasat de două ori mai puţin decât şeful de la Transgaz. Deşi compania pe care o conduce a avut afaceri cu 40% mai mari decât Transgaz, a rămas cu un profit cu 40% mai mic.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...