spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeDirectorul Scalei din Milano: Nu mă ascund în timp ce citesc Dostoievski...

Directorul Scalei din Milano: Nu mă ascund în timp ce citesc Dostoievski sau Pușkin

-

Dominique Meyer, directorul artistic și directorul executiv al Operei La Scala din Milano, a declarat marți că a fost alegerea potrivită să deschidă noul sezon decembrie cu Boris Godunov, o operă compusă de Modest Mussorgsky din Rusia.

- Reclama -

Descriind opera drept o „mare capodopera”, el a remarcat că această alegere nu este orientată împotriva Ucrainei. În cuvintele sale, programul a fost întocmit acum trei ani. „Nu mă ascund în timp ce citesc Dostoievski sau Pușkin”, a spus el conform ANSA.

Anterior, consulul general al Ucrainei la Milano Andrey Kartysh a cerut teatrului să anuleze opera rusă. A doua zi după apelul său, La Scala a prezentat oficial programul cu Boris Godunov. Giuseppe Sala, primarul Milanului, a calificat controversa nepotrivită. Canalul de televiziune italian Sky TG24 l-a citat spunând că a fost un lucru greșit din partea consulului să protesteze împotriva lui Boris Godunov.

Alegerea lui Boris Godunov ca spectacol de deschidere a sezonului a fost anunțată de Meyer pe 6 iunie. El a subliniat că nu împărtășește ideea de a anula operele rusești.

În afară de asta, programul de balet al La Scala 2022/2023 prezintă Spărgătorul de nuci și Lacul lebedelor lui Piotr Ceaikovski (ambele coregrafiate și puse în scenă de Rudolf Nureyev).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img