spot_img
1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeDiplomat palestinian: Mutarea ambasadei la Ierusalim e o agresiune. France Presse susține...

Diplomat palestinian: Mutarea ambasadei la Ierusalim e o agresiune. France Presse susține că ar urma represalii din partea țărilor arabe la exportul de carne

-

Un transfer al ambasadei braziliene în Israel spre Ierusalim ar fi o”agresiune” contra palestinienilor, a declarat marţi pentru AFP reprezentantul palestinienilor la Brasilia, Ibrahim Alzeben.

- Reclama -

Diplomatul, întrebat cu câteva zile înainte de vizita preşedintelui brazilian, Jair Bolsonaro, în Israel, şi-a exprimat speranţa că şeful statului se va deplasa şi în teritoriile palestiniene pentru a discuta problema.

„Mutarea ambasadei – nu doar a Braziliei, ci a oricărei ţări din lume – (…) la Ierusalim este o agresiune inutilă, o agresiune împotriva dreptului internaţional şi a drepturilor noastre”, a declarat el.

Trimiterea din declarația diplomatului palestinian este la România.

Dacă proiectul va fi dus la îndeplinire, Brazilia se poate teme de represalii comerciale în ţările arabe, unde exportă importante cantităţi de carne, susține France Presse. Agenția franceză de știri nu se referă însă explicit la România.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img