spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăAnalizeDiplomat american: Criza gazelor va fi una dură

Diplomat american: Criza gazelor va fi una dură

-

Europa nu face suficiente eforturi pentru a se pregăti pentru o posibilă criză în aprovizionarea cu gaze la iarnă, în special având în vedere că livrările de gaze naturale lichefiate din SUA nu pot fi majorate, a declarat vineri un consilier de top în materie de securitate energetică din cadrul Departamentului de Stat, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. Amos Hochstein a subliniat că livrările de gaze naturale lichefiate din SUA către Europa se derulează în prezent la capacitate maximă și, dacă iarna care va veni va fi una dură, livrări suplimentare vor trebui să fie trimise spre Europa prin conductele de gaze.

- Reclama -

Diplomatul american s-a declarat îngrijorat de faptul că gradul de umplere a depozitelor de gaze din Europa este sub media din ultimii cinci ani, ceea ce a condus la prețuri record pe unele piețe, precum și de faptul că Rusia, o sursă importantă pentru aprovizionarea cu energie a continentului european, „vine după o perioadă prelungită de livrări inexplicabile de mici”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...