Dinu Pescariu rămâne cu fosta bază sportivă “Cutezătorii”

0

Ministerul Educației Naționale (MEN) a renunțat la orice demers în instanță cu omul de afaceri Dinu Pescariu, pentru a recupera fosta bază sportivă “Cutezătorii”. Acestea, cu toate că una dintre acuzațiile Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru care a solicitat condamnarea fostului ministru, actualmente rector al Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, în dosarul retrocedării, a fost chiar noncombatul MEN, instituție ce a renunțat să mai continue procesul cu Pescariu, scrie România Liberă.

Conducerea Ministerului Educației a optat, acum, pentru un “acord amiabil” cu omul de afaceri. Un acord ce înseamnă că Dinu Pescariu va avea în continuare baza sportivă “Cutezătorii”.

Acordul a fost confirmat și de actualul ministru al Educației, Valentin Popa, care susține că nu are cunoștință de o decizie prin care să fie obligat să continue un proces cu Pescariu. “Nu am primit nicio adresă de la DNA, care să ne ceară să continuăm un proces pentru anularea contractului cu Fundația Dinu Pescariu. Nu știu de existența unui proces al Ministerului Educației cu Fundația Dinu Pescariu”, a declarat Valentin Popa. Ministrul mai vorbește despre “un calendar” pentru recuperarea unor beneficii pe care MEN le-ar avea prin contractul semnat cu Fundația Dinu Pescariu. “Eu știu că am de recuperat niște beneficii, abonamente pentru elevi și altele. S-a și început. Avem un calendar clar pentru recuperarea acestor drepturi. Cu ajutorul Inspectoratului Școlar, abonamentele trebuie să ajungă la elevi. Dar, încă o dată, nu știu de un proces al ministerului cu Dinu Pescariu”, a mai spus Valentin Popa pentru Rl.