spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeDîncu nu exclude candidați comuni PSD-PNL: În sondaje, ca să vă spun...

Dîncu nu exclude candidați comuni PSD-PNL: În sondaje, ca să vă spun sincer, oamenii preferă candidaturi comune

-

Fostul ministru Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că PSD are un scor foarte bun în momentul acesta, între 35% şi 40%. Vasile Dîncu a afirmat că preşedintele Marcel Ciolacu are un avantaj, şi anume că nu îşi doreşte puterea cu orice preţ, iar chestiunea aceasta poate să îl ajute. Nu excludem candidatură comună cu PNL, a mai spus Dîncu.

Întrebat dacă crede că va funcţiona această rotativă a premierilor, Dîncu a răspuns: ”Asta este o supoziţie greu de făcut fiind convins sută la sută. Eu cred că va funcţiona, noi suntem hotărâţi, PSD, să mergem acolo cu Marcel Ciolacu premier, aşa cum ne-am înţeles. Sigur, în underground-ul politicii, unde sunt de multă vreme, sunt mai bătrân, acolo există temeri din partea tuturor. Şi pesediştilor le e teamă că nu se va întâmpla asta, că peneliştii nu se vor ţine de cuvânt, există şi la PNL această idee că nu se poate să dăm noi puterea, mai bine facem alegeri anticipate, pe care dacă le-am face, s-ar putea să avem o surpriză şi PSD şi PNL şi să crească aer şi alte partide”, a arătat Dîncu.

- Advertisement -

Despre o candidatură comună PNL-PSD, Dîncu a spus: ”Nu excludem nimic, noi mergem cu bună credinţă în această alianţă cu liberalii. Nu este exclus, sunt mai multe scenarii pe care le gândim, sigur că trebuie să vrea şi PNL, acest lucru trebuie să vrea şi electoratul. În sondaje, ca să vă spun sincer, oamenii preferă candidaturi comune mai degrabă, dar nu cu majoritate excepţională. (..) Nu este o cerere foarte puternică, este mai mult răspunsul la o întrebare. Oamenii vor mai degrabă pace decât conflict”, a afirmat senatorul PSD. Potrivit lui Dăncu, comasarea alegerilor ”nu crede că este o chestiune chiar democratică şi constituţională” dar se va discuta în coaliţie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img