spot_img
14.7 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăAnalizeDin cauza lipsei îngrijitorului român, un austriac și-a strangulat soția și mama...

Din cauza lipsei îngrijitorului român, un austriac și-a strangulat soția și mama aflate în scaune cu rotile

-

Un austriac în vârstă de 59 de ani și-a strangulat soția de 64 de ani și mama de 92 de ani, apoi s-a sinucis. Anchetatorii spun că drama s-a întâmplat datorită epuizării fizice și psihice datorate faptului că trebuia să le îngrijească singur pe cele două femei, care trăiau în scaun cu rotile. Problemele au apărut când îngrijitorul român pe care îl angajase, nu a mai putut veni în Austria datorită situației create de pandemia de coronavirus, scrie Ziarul Românesc de la Viena.

Situația creată de lipsa îngrijitorilor din afara Austriei devine un subiect tot mai discutat, lipsa acestora dând naștere la multe probleme în familiile care au bătrâni în îngrijire. În urmă cu doar o săptămână, conform presei austriece, un alt bărbat de 56 de ani și-a înjunghiat mama (81 de ani) în Mühlgraben (Burgenland).

Bărbatul în vârstă de 59 de ani, despre care se spune că și-a ucis soția și apoi s-a sinucis miercuri seara la Strebersdorf (districtul Oberpullendorf), ”ar putea să fi strangulat femeile cu mâinile goale”, a declarat joi după-amiază purtătorul de cuvânt al poliției, Heinz Heidenreich, pentru APA. Bărbatul avea grijă de femei de mult timp. Se presupune că lipsa îngrijitorului din România l-a suprasolicitat și a a cedat nervos. Apoi a condus mașina spre Margarethenwarte din Lockenhaus și a mărturisit actul de nebunie la apelul de urgență. Ofițerul de poliție nu a putut să-l oprească de la sinucidere în ciuda unei lungi conversații. 

Este posibil ca bărbatul de 59 de ani să-și fi strangulat, una după alta, soția și mama în paturile lor, situate în dormitoare separate, unde poliția a găsit ulterior victimele. ”Niciuna dintre femei nu știa ce se întâmplă cu cealaltă”, a spus Heidenreich.

Nici o autopsie nu va fi cerută. În prezent, ancheta este în desfășurare, dar este de așteptat ca acest caz să fie închis în curând, potrivit poliției.

”Atât stresul psihologic cât și cel fizic l-au dărâmat”, a spus un local șocat. Cu toate acestea, bărbatul de 59 de ani nu a arătat deloc vreo schimbare în atitudine și nici nu a reușit să ceară ajutor. ”Bernhard chiar a construit un lift pentru rudele sale. Chiar de curând, i-am văzut pe toți trei erau în aer liber pe scaune cu rotile ”, a mai spus el.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...