Din Caracalul fărădelegilor, fostul procuror șef interzice un ziar la DEVA

0
94

Vineri, Biroul Electoral Municipal Deva a luat o decizie fără precedent: a interzis distribuirea unei publicații mass-media la cererea PNL!

De ce este „celebru” procurorul de la Caracal

Decizia care a revoltat opinia publică a fost luată de procurorul Cătălin Alexandru Zăvoianu, nimeni altul decât fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Alexandru Zăvoianu, s-a făcut remarcat prin modul în care a gestionat căutarea Alexandrei Măceşanu, care sunase disperată după ajutor din casa lui Gheorghe Dincă, şi, mai recent, pentru talentul de alergător când vine vorba de dat declaraţii în faţa jurnaliştilor. Cătălin Zăvoianu este unul dintre procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal (alături de Cristian Popescu şi Lucian Gabriel Trifu) care au participat la operaţiunea din noaptea 25 spre 26 iulie 2019, când s-a aşteptat cu orele în faţa casei lui Gheorghe Dincă. Zăvoianu a fost numit în fruntea PJ Caracal în decembrie 2016, pentru un mandat de trei ani.

În perioada 2010 – 2019, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au fost clasate 22.564 de dosare.

Procurorul a acționat la comanda PNL

Plângerea a fost depusă la BECM de către Partidul Național Liberal și vizează periodicul de opinie „Vocea Hunedoarei” care a publicat în numărul 137 din 23 septembrie 2020 o serie de articole de analiză politică, în unele fiind criticați anumiți candidați la alegerile locale.„Dispune interzicerea distribuirii ediției speciale (sic!) a publicației VOCEA HUNEDOAREI. Dispune înaintarea sesizării către Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara în vederea identificării persoanelor care au comandat și distribuit acest material de propagandă electorală”, se arată în decizia BECM Deva. Săptămânalul, care se distribuie gratuit la nivelul județului Hunedoara a stârnit mânia liderilor PNL care acuză ziariștii că acționează la comandă politică. Însuși liderul PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș a cerut INTERZICEREA PUBLICAȚIEI.