DICTATURA PNL LA HUNEDOARA: ZIAR INTERZIS la Deva de un birou electoral

0
313

O publicație locală a fost interzisă vineri de Biroul Electoral Municipal din Deva.  Motivul este halucinant: articolele publicate denigrează candidații PNL.

Plângerea a fost depusă la BECM de către deputatul PNL, Lucian Heiuș, în numele Partidului Național Liberal și vizează periodicul de opinie „Vocea Hunedoarei” care a publicat în numărul 137 din 23 septembrie 2020 o serie de articole de analiză politică, în unele fiind criticați anumiți candidați la alegerile locale. Culmea, în paginile ziarului sunt criticați și candidații altor partide, însă nimeni nu s-a gândit atât de departe încât să INTERZICĂ o publicație!

Săptămânalul, care se distribuie gratuit la nivelul județului Hunedoara, i-a iritat pe liderii PNL care acuză ziariștii că acționează la comandă politică și asta pentru că, în paginile publicației, sunt redate materiale critice la adresa candidatului PNL la președinția Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David. Despre acesta, jurnaliștii scriu cum a fost introdus de tatăl său, fostul șef al Poliției Deva, în grupurile infracționale ale mafiei anilor 2000 din Deva. Pe lângă David, este criticat și liderul PNL, Lucian Heiuș, dar și alți politicieni locali de la Pro România, ALDE sau PNL.

„Dispune interzicerea distribuirii ediției speciale (sic!) a publicației VOCEA HUNEDOAREI. Dispune înaintarea sesizării către Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara în vederea identificării persoanelor care au comandat și distribuit acest material de propagandă electorală”, se arată în decizia BECM Deva.

Decizia BECM Deva este fără precedent în județul Hunedoara, „Vocea Hunedoarei” fiind o publicație care apare de ani de zile, nu un ziar de campanie.

„Politica editorială a ziarului realizat de jurnaliștii care redactează articolele în acest săptămânal de opinie nu poate fi influențată de vreun partid, opiniile acestora publicate în VOCEA HUNEDOAREI fiind asumate de redacție. Subiectele abordate în cadrul materialelor reprezintă opinia jurnaliștilor care în virtutea dreptului la liberă exprimare au publicat în acest ziar diverse materiale sau puncte de vedere legate de campania electorală”, a declarat Iulian Stroia, jurnalist la Vocea Hunedoarei.

Rămâne de văzut cum va reacționa IPJ Hunedoara, având în vedere că însuși șeful de cabinet al ministrului de interne, fostul comisar șef Traian Berbeceanu candidează la aceste alegeri locale din partea PNL. Berbeceanu ocupă locul 4 pe lista condusă de … Adrian David.