spot_img
20 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeDin banii de la americani, Ucraina dă 8 miliarde de dolari pentru...

Din banii de la americani, Ucraina dă 8 miliarde de dolari pentru plata salariilor. Ministrul ucrainean de finanțe spune că are o mare problemă

-

Ministrul ucrainean de Finanțe Marchenko a declarat că 7,8 miliarde de dolari din pachetul de ajutor al SUA vor merge pentru plata salariilor și a altor nevoi financiare, dar din cauza situației de pe câmpul de luptă, perspectivele bugetare ale țării pentru 2025 sunt „incerte”.

Pachetul de ajutor al SUA va ajuta la acoperirea decalajelor bugetare ale Ucrainei în 2024, dar perspectivele financiare ale țării pentru anul viitor sunt „foarte incerte”, a declarat ministrul ucrainean de finanțe, Serghei Marchenko, într- un interviu acordat Bloomberg.

- Advertisement -

El a spus că 7,8 miliarde de dolari din pachetul în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari vor merge către nevoi bugetare, în special pentru plata salariilor profesorilor, cheltuielile sociale și umanitare, precum și asistența medicală.

În același timp, potrivit acestuia, dacă situația de pe câmpul de luptă nu se va schimba anul viitor, atunci bugetul ucrainean se va confrunta cu un deficit „suplimentar” de până la 12 miliarde de dolari, conform calculelor lui Marchenko, în primul trimestru al acestui an ministerul a trebuit să mărească cheltuielile pentru apărare cu 4 miliarde de dolari

- Advertisement -

„Avem dificultăți financiare semnificative și stres din cauza costurilor militare suplimentare. Situația de pe câmpul de luptă este foarte dramatică și periculoasă”, a spus Marchenko, remarcând lipsa muniției.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img