Dezvăluirile unui fost redactor Radio Europa Liberă: Cameramanul lui Ceaușescu din 21 Decembrie 1989 e astăzi mare șef

0
5264

Un fost redactor al postului de radio Europa Liberă, Mihai Rusu, a dezvăluit luni seară la Realitatea TV identitatea unuia dintre cameramanii de la celebrul miting din 21 decembrie 1989 al lui Nicolae Ceaușescu, care a dus de altfel apoi la căderea dictatorului.

Conform lui Rusu, acesta ar fi Ovidiu Miculescu, care  în prezent este directorul posturilor de radio România, adică al radioului public. Acesta este soțul ambasadorului Simona Miculescu, fost ambasador al României la ONU, în prezent reprezentant al Națiunilor Unite pentru fosta Iugoslavie. Doamna Miculescu a fost consilier al fostului președinte Ion Iliescu.

Conform CV ului oficial, Ovidiu Miculescu a fost între 1986 și 1992 director de imagine la Sahia Film și mai apoi director de imagine al Știrilor TVR și corespondent pentru Statele Unite al Antenei 1.

Intre 1999 si 2000, a lucrat ca vicepresedinte pentru noi afaceri la Media On si s-a ocupat de dezvoltarea „Forum Invest Romania„, afaceri controlate de Bogdan Popovici, care in 2012 avea sa fie condamnat in dosarul „Trofeul Calitatii”.

După 2000, Miculescu a fost managerul Europa FM.

Acesta a fost acuzat de ANI de conflict de interese.

CE A SCRIS JURNALISTUL DAN BADEA DESPRE OVIDIU MICULESCU:

Legătura directă dintre Victor Ponta și șeful greu de demis al Radio România, Ovidiu Miculescu: Consiliul Director al FUNDAȚIEI SECOLUL XXI

 

FUNDAȚIA SECOLUL XXI, condusă de Victor Ponta (președinte) și Ovidiu Miculescu (vicepreședinte) - acționar majoritar la Radio 21

FUNDAȚIA SECOLUL XXI, condusă de Victor Ponta (președinte) și Ovidiu Miculescu (vicepreședinte) – acționar majoritar la Radio 21

Ovidiu Miculescu, despre năravurile securistoide ale căruia am scris aici, continuă să trateze Radioul național ca pe moșia lăsată moștenire de tat’su, neținând cont de faptul că România nu mai este o dictatură ca pe vremea tinereții lui revoluționare, crezând că dacă prietenul Ponta conduce guvernul și majoritatea parlamentară, asta îi permite lui să facă orice abuz îi trece prin cap.

Ovidiu Miculescu, președintele SRR, se cere înapoi în centrală!

Ovidiu Miculescu, președintele SRR, se cere rânjind înapoi în centrală!

Din fericire, România este guvernată de legi, iar justiția a început să se facă resimțită și de către ”imunitarii” de serviciu ai patriei. Somat să dea răspuns unor întrebări firești legate de instituția publică (bugetară și aflată în subordinea Parlamentului) pe care o conduce, Miculescu a refuzat complet să dea răspunsuri solicitanților. Asta, în pofida faptului că întrebările vizau utilizarea dubioasă a fondurilor publice cu care sunt ”hrăniți” el și fidelii lui din SRR.

Răspunsul unui Președinte Director General al unei instituții publice, Radio România, societate plătită forțat de milioane de români și controlată de Parlament, care uită că nu lucrează la SIE, ci la SRR: Suntem serviciu public autonom de interes național, dar nu suntem instituție publică! Omul ori e ne-deștept, ori încurcă funcțiile deținute și răspunde în numele unui...serviciu care tot refuză să-l retragă din spațiul public.