spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăActualitateDezvăluirile şocante ale unui şef de spital: Cum mor oamenii în stradă...

Dezvăluirile şocante ale unui şef de spital: Cum mor oamenii în stradă într-un spital cu 8 pacienți COVID dintre care doar unul la ATI

-

Spitalul CF Witting din Capitală are internaţi în total 8 pacienţi, dintre care unul singur în secţia de ATI COVID a unităţii sanitare. Şase chirurgi care lucrau la acest spital au fost detaşaţi la Spitalul CF 2 din Capitală în urmă cu două săptămâni. Mai multi pacienti mor însa la usa spitalului, dezvaluie sefii institutiei.

- Reclama -

Unul dintre chirurgii detaşaţi este medicul chirurg Laurenţiu Ungurianu : „Avem 330 de paturi, înainte de pandemie asiguram 11 specialităţi, eram 300 de angajaţi”

Dr. Dana Drăgoescu, director medical al Spitalului CF Witting din Capitală, despre faptul că acum în unitatea sanitară sunt internaţi numai 8 pacienţi cu Covid, dintre care doar 1 în secţia de ATI conform news.ro : „Am avut 5 pacienţi cu boli grave  care şi-au pierdut viaţa pentru că nu au putut face controalele la Spitalul Witting” 

„Sunt foarte mulţi pacienţi care sunt non-Covid, care au patologie complexă, care au nevoie de ajutor medical, sunt foarte mulţi, mulţi şi-au pierdut viaţa tocmai pentru că nu au venit la controale, nu şi-au reevaluat starea de sănătate. Trebuie deschise spitalele, şi eu am avut pacienţi care şi-au pierdut viaţa, nu am putut să-i internez, sigur, internarea în alte spitale de asemenea a fost foarte dificilă sau nu a fost posibilă, am pierdut 5 pacienţi pentru că nu au putut intra în spital pentru controale, în general diabetici decompensaţi sau cu insuficienţă cardiacă decompensată, cu boli cronice în stadii avansate. Noi am trimis memoriu către DSP, avizat de medicul epidemiolog, în care ne-am expus toate posibilităţile,  sigur că aşteptăm avizul de funcţionare, sigur că ne dorim să redeschidem blocul operator, să redeschidem secţia de chirurgie, nu e plăcut să-ţi vezi colegii cum pleacă la alte spitale ca să poată să-şi facă meseria sau specialitatea. Noi am fost defavorizaţi, nu am avut aviz de funcţionare pentru blocul operator şi pentru secţia chirurgie şi sigur că nu a fost o situaţie plăcut”, a declarat pentru News.ro directorul medical al Spitalului CF Witting din Capitală. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...