Citim pe toate canalele de informare (oficiale, nu doare pe cele in care ne putem da toti cu parerea) ca spitalele si cadrele medicale din linia intai nu au echipamentele de protectie necesare pentru a isi desfasura activitatea eficient si in conditii de siguranta atat pentru ei cat si pentru cei din jurul lor. Pe de alta parte, desi nu mai lucrez in distributia de medicamente din Romania din 2010 dar consiliez firme similare din Europa de Vest, primesc in mod pasiv oferte de echipamente de protectie (masti, combinezoane, viziere, solutii de dezinfectare antibacteriene & antivirale,…) dar si aparate medicale precum ventilatoare invazive (prin intubare atat de necesare pentru cazurile disperate), stocuri existente fizic care pot fi aduse rapid in tara, direct pe aeroportul Otopeni, cu avion dedicat daca se semneaza contract cu plata pe baza de Garantie Bancara, dupa livrarea si certificarea stocului ca fiind conform cu standardele ofertate => zero risc, rapiditate maxima, PROBLEMA REZOLVATA, scrie în Ziarul Financiar Vivian Diaconescu, fost manager în industria farma.
In alta ordinde de idei, iata situatii absurde ce pot exista zilele acestea in Romania => firma SANOFI, cea care produce PLAQUENIL (medicamentul atat de mediatizat deoarece reduce inflamatia plamanilor pacientilor in stare grava) de aproape 2 saptamani se „ROAGA” de autoritatile competente (ANM si MS) SA POATA DONA sistemului de sanatate din Romania un stoc semnificativ de PLAQUENIL…si nici pana azi formalitatile nu au fost decise si intocmite pentru a se preda stocul catre UNIFARM ca sa il distribuie catre focare??? Daca aceasta situatie nu aduce a incompetenta sau mai rau, neglijenta criminala, atunci ce sugereaza aceasta situatie, mai susține Diaconescu.
UPDATE. S-A REZOLVAT:Cum a ajuns Hidroxiclorochina în spitalele din România? O poveste cu un articol și ministrul de interne