spot_img
25 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăDezvaluiriDEZVĂLUIRILE MUFTIULUI MUSULMAN DIN ROMÂNIA: Mesaje radicale în zeci de moschei ilegale...

DEZVĂLUIRILE MUFTIULUI MUSULMAN DIN ROMÂNIA: Mesaje radicale în zeci de moschei ilegale din România

-

Muftiul Iusuf Murat, șeful cultului musulman din România, a făcut dezvăluiri joi seară pe Unde.tv, postul de televiziune online lansat recent de jurnalistul Robert Turcescu, despre moscheile ilegale care funcționează în România.

Murat avertizase anterior conform unui comunicat difuzat de FLUX 24 că nu își asumă nici o responsabilitate în cazul în care în România vor avea loc evenimente tragice de genul celor din Franța.

- Advertisement -

El a spus că în România se propagă ideologii în aceste moschei ilegale, așa cum i-ar fi mărturisit una din persoanele care controlează o astfel de moschee. Iar finanțarea vine din țări interesate să propage aceste ideologii, a spus Muftiul.

Iar cei care controlează aceste moschei ilegale sunt cetățeni străini, a precizat  șeful cultului musulman din România.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:MUSULMANII DIN ROMÂNIA, SEMNAL GRAV DE ALARMĂ: Atenţie, nu ne asumăm EŞECUL în cazul unui EVENIMENT TRAGIC SIMILAR CELUI DIN FRANŢA, în România există lăcaşuri de cult în care se propagă IDEI RELIGIOASE NECUNOSCUTE

Muftiul a spus la Unde.tv că există probleme în legislația românească care permite funcționarea unor astfel de moschei, în România fiind vorba de câteva zeci.

Iusuf Murat a afirmat că a avertizat autoritățile române după atentatul de la Charlie Hebdo că astfel de centre funcționează ilegal în România.

Muftiul a mai declarat că aceste moschei publică cărți împotriva creștinilor și a Occidentului.

muftiuEl a prezentat citate din una din aceste cărți editate în România.

Iusuf a spus că aceste moschei sunt organizate ca fundații care printre altele editează astfel de cărți. De asemenea, Murat a mai precizat că aceste fundații-moschei sunt controlate de cetățeni străini, veniți din Franța, Marea Britanie și alte țări europene și care nu au studii teologice, dând drept exemplu Iașiul unde ar exista un astfel de inam.

Una din aceste cărți este însă semnată de un musulman din România, a susținut Murat.

Muftiul a mai dezvăluit că după ce a transmis un mesaj de condoleanțe francezilor după recentele atentate dela Paris un tânăr musulman din România de 23 de ani l-a acuzat pe facebook că ar fi de partea necredincioșilor.

El a spus că o astfel de moschee ilegală a fost autorizată în regiunea Moldovei, unde trăiesc doar doi musulmani.

Iusuf a susținut că are și alte mesaje care ar acredita ideea că și în România ar exista grupuri musulmane radicale.

El a mai spus că unele moschei din România sunt folosite pentru a incita la acțiuni împotriva unor state dând exemplul Egiptului.

Noi am spus ce am avut de spus. am avertizat, ne retragem și dacă se întâmplă ceva tragic nu se asumăm nici o responsabilitate, a repetat Muftiul.

ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII LUI ROBERT TURCESCU:

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img