spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăhighlightAFLAT PE LISTA NEAGRĂ A UE, Șeful Dumei de stat ruse vineri...

AFLAT PE LISTA NEAGRĂ A UE, Șeful Dumei de stat ruse vineri la București

-

Preşedintele Dumei ruse Serghei Narîşkin se va afla vineri, la Bucureşti, unde va participa la un eveniment găzduit de Senatul României, deşi liderul rus se află pe lista demnitarilor ce au interdicţie de intrare în UE. Ministerul Afacerilor Externe arată că apartenenţa Federaţiei Ruse la Adunarea Cooperării Economice la Marea Neagră este mai importantă decât interdicţia impusă de UE, adevarul.ro.

În cadrul celei de-a 46-a Adunare Generală a Cooperării Economice a Mării Negre, care are loc la Bucureşti, Călin Popescu Tăriceanu va preda preşedinţia organizaţiei lui Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei ruse, care se află pe lista celor care au interdicţie de a intra pe teritoriul UE.

- Advertisement -

Ministerul Afacerilor Externe subliniază faptul că România acordă o importanţă deosebită implementării corecte a regimurilor de sancţiuni, în deplină conformitate cu prevederile instrumentelor internaţionale. Decizia Senatului României de a adresa invitaţia de participare preşedintelui Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Sergey Naryshkin, la cea de-a 46-a sesiune a Adunării Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre a avut în vedere faptul că România are o obligaţie de drept internaţional de a permite intrarea pe teritoriul său a celor care, în temeiul unui acord multilateral, se bucură de privilegii şi imunităţi, se arată în comunicatul MAE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img