spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăDezvaluiriDEZVĂLUIRILE EXPLOZIVE ALE UNUI FOST MINISTRU: Cei 140.000 de ”agenți ai schimbări”...

DEZVĂLUIRILE EXPLOZIVE ALE UNUI FOST MINISTRU: Cei 140.000 de ”agenți ai schimbări” din România finanțati de americani pentru a crea valuri pe net

-

”Cu un an mai devreme (de mitingurile pentru Roșia Montana, n.red), pe 4 iulie 2012, ambasadorul american la București a prezentat public programul Restart Romania, conceput și bugetat de unele agenții federale, ca și de guvernele Marii Britanii, Germaniei, Spaniei și Canadei. Programul ar fi format și finanțat 140 de mii de restarters, numiți alternativ de Mark Gittenstein ”agenți ai schimbării” ori ”cetățeni reformatori”, cărora li s-a încredințat misiunea de a stârni pe internet valuri de susținere pentru cauze ecologice ca și pentru lupta împotriva corupției.”, afirmă Daniel Barbu în volumul ”Între timp. Amintiri din casa Cezarului”, editura Litera, București, 2017, pp.86-87, lansat zilele trecute.

- Reclama -

Daniel Barbu a fost ministru al Culturii din partea PNL în timpul guvernului USL  și în prezent este președintele al Autoritatii Electorale Permanente.  După demisia din PNL a fost membru ALDE.

Unul din acești agenți, pe nume Alina Mungiu Pippidi, a mărturisit pe 23 ianuarie 2017-poate pentru că nu i-au mai fost solicitate atunci serviciile de agitator și propagandist-că manifestațiile împotriva guvernului PSD din ziua precedentă,la care participaseră câteva mii de protestatari, nu putea fi organizată decât de serviciile speciale, explicând că societatea civilă nu are capacitatea de a mobiliza prin forțe proprii atât de mulți demonstranți într-un timp atât de scurt, mai scrie Barbu.

Acesta povestește și un episod din aceea perioadă când a avut un incident cu protestatarii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img