spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăExclusivDEZVĂLUIRI EXPLOZIVE/ Sirianul bruscat de jurnalista maghiară este membru Al Qaeda şi...

DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE/ Sirianul bruscat de jurnalista maghiară este membru Al Qaeda şi ar fi fost implicat în asasinarea a 50 de kurzi

-

Refugiatul sirian Abdul Mohsen, bruscat de o jurnalista maghiara la inceputul lunii, in timp ce fugea de politie in Ungaria, este membru al organizatiei radical islamiste al-Nusra si a fost implicat in uciderea a peste 50 de kurzi, afirma grupul de presa kurd Rudaw, care transmite emisiuni de radio si tv in Orientul Mijlociu si editeaza ziare kurde in Orient si Europa.

- Reclama -

Al-Nusra Front sau Jabhat al-Nusra este considerata aripa siriana a Al Qaeda, sustinatoare a Statului Islamic. 

Inregistrarea video cu Osama Abdul Mohsen fugind din fata fortelor de ordine ungare cu fiul sau Zaid in brate, cand jurnalista l-a facut sa cada punandu-i piedica in 9 septembrie a facut inconjurul lumii. „Va iubesc pe toti, ador Spania, multumesc Spania”, a declarat el in limba engleza numerosilor jurnalisti veniti sa-l intampine la coborarea din tren, la Madrid, venind de la Paris, el fiind angajat ca antrenor in Spania, fiind salutat printre alţii de Cristiano Ronaldo.

Uniunea Partidul Democrat kurd (PYD) sustine ca exista numeroase informatii si dovezi care indica ca Abdul Mohsen este membru al Al-Nusra Front si ca acesta a luptat alături de Frontul Nusra înainte de a pleca din Siria cu familia sa, în primăvara anului 2015.

Mai mult PYD sustine că Abdul Mohsen a fost implicat în reprimarea violentă a revoltelor kurde din orașul Qamishlo în 2004 în urma carora mai mult de 50 de kurzi au fost uciși de către forțele de securitate siriene la un meci de fotbal.

Abdul Mohsen a fost antrenorul clubului Al-Fatwa din Deir ez Zor intre 2004-2010.

PYD a publicat o captura a unei fotografii cu Abdul Mohsen de pe pagina sa de Facebook, pe care a inchis-o la începutul acestui an,  unde se identifică în calitate de membru al Frontului Nusra, adăugând că el a luptat cu kurzii la Amudeh, Serekaniye și Afrin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img