FLUX 24 a prezentat în ultimul an mai multe dezvăluri despre generalul SRI Florian Coldea, suspendat joi seară din funcţie în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă, făcute de mai mulţi foşti ofiţeri SRI,
Dezvăluiri explozive despre genţi cu bani, afaceri, firme de pr şi nume importante. O adevărată bombă.
Una din dezvăluiri a fost făcută de colonelul Daniel Dragomir, fost de șef Grupare Sectoare informativ-Operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI. Dragomir a fost arestat la cererea DNA în 12 ianuarie 2014, exact în urmă cu doi ani, într-un dosar în care recent a fost achitat în majoritatea capetelor de acuzare. Dragomir a fost arestat şi în dosarul #BlackCube, dar acum se află în arest la domiciliu. În dosarul Black Cube deocamdată nu s-a putut proba implicarea lui Daniel Dragomir.
Daniel Dragomir a fost decorat de CIA şi a fost implicat în eliberarea jurnaliştilor români răpiţi în Irak.
Alte dezvăluiri au fost făcute de un alt ofiţer SRI, Adrian Radu, căruia i s-a înscenat o luare de mită.
Dragomir afirma acum aproape un an pe facebook că a existat o luptă între agențiile de PR și publicitate controlată de SRI pentru a pune mâna pe unul de cele mai mari contracte de publicitate și rebranding din România: transformarea Romtelecom în Telekom.
El afirmă că ar fi fost cărate genți de bani în pădure, trimitere la Pădurea din Băneasa, unde se află sediul SRI.
POSTAREA LUI DANIEL DRAGOMIR:
Ca tot suntem intr-o zi de sambata…care nu este afectata de vreo predictie premonitorie..
Si ca tot promiteam ca o sa imi amintesc de zile mai bune…
Incep sa imi amintesc de o lupta intre agentiile de PR si publicitate dintru sfarsitul anului 2012… Tamam cand plecam eu de la guvern..
Incep sa imi amintesc, usor, usor, ca in ceata….de anumite discutii purtate de conducerea SRI la acea vreme (domnul director Maior si prim adjunctul Coldea),
Vag, dar foarte vag (cred ca sunt inregistrari pe tema asta care or sa ma ajute… God knows) ..
Si discutii aprinse cu domnul Chiritoiu si unele mai „under the table” cu domnul Valentin Mircea (adjunct in acea vreme la Consiliul Concurentei, acum Sef al Corpului de Control al domnului Ciolos)…
Discutii aprinse intr-o duminica seara..cum facem noi, sa f…..em toate agentiile de media ca
Patria a priori sa (luati cu ghilimele desigur „castige contractul de la Telekom”)…
Dupa frigul indurat anul trecut…
Flash-urile de memorie…ciudat..survin asa repede..
Pe cat reusesc sa imi amintesc gentile de bani carate la „padure”…
Noroc ca nu e…Tuesday…DEZVĂLUIRILE LUI ADRIAN RADU:
1. Simion Ioan – „Contabilul” de la Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului, este cel care avea grija de banii dati de americani pe linia DGPCT din cadrul SRI!!!
El este cel care oprea banii pentru diferite operatiuni si pe care ii investea unde dorea Coldea. Sa ne aducem aminte ca individul a fugit in USA dupa ce a fost luat la intrebari de partenerii americani.
Mai mult, individul a fost sfatuit de Codlea sa plece in Portugalia, acolo unde a stat cativa ani, pana cand a terminat banii si s-a intors in Romania.
2. Pentru ca a inceput sa raceasca interesul pentru partenerii USA si GB, in cadrul DGPCT l-a promovat in functia de sef sector cooperare pe Morariu Dorin. Acesta, asa cum americanii si britanicii stiu, a fost cel care nu a lucrat cu ei, ci doar cu BND (nemtii).
3. Coldea detine o relatie excelnta cu DGSI – Franta. Asta explica de ce a fost decorat de Ambasada Frantei in 2015. Mai mult, asa cum americanii ar trebui sa stie, in urma cu un an si jumatate, maxim 2, a fost arestat seful politiei din Istanbul. Acesta era omul DGSI. S-a intervenit la Coldea, pe baza relatiei excelente pe care o are acesta cu MIT (serviciul de informatii turcesc) pentru a fi eliberat omul. Nu a intervenit deoarece ISIS periclita afacerile.
Circula informatia conform careia, dupa ce a inceput anchetarea Microsoft, la vama Giurgiu au fost opriti carausii banilor lui Coldea – Pescariu… era cu un convoi de 4 masini. Pentru ca se facea control amanuntit, iar astia scoteau din tara banii cu destinatia Turcia, tara care l-a ajutat pe Coldea sa spele banii cuveniti lui din afacere (asta explica si pedepsele mici pe care le-au luat inculpatii – maxim 3 ani cu suspendare!!!), Pescariu a sunat disperat deoarece era in coloana si nu putea sa se intoarca. Seful punctului Giurgiu rutier a fost sunat de sefii profesionali si li s-a spus ca este ordin de la Coldea sa nu ii controleze si sa le faciliteze trecerea urgenta.
Coldea este unul din sprijinitorii MIT, sens in care a reactionat si reactioneaza extrem de promt la scoaterea din Romania a oricarui cetatean turc care este cerut de Turcia. Asta o face de cand este in functie. La fel procedeaza si cu afacerile sau solicitarile ofiterilor MIT, deoarece el, la randul sau si-a spalat cele mai multe sume de bani prin Turcia.
4. Cele mai mari probleme le-a creat Coldea incepand cu sfarsitul lui 2014, inceputul lui 2015, tuturor ofiterilor si surselor de pe spatiul Moldova. Cei care cunosteau interesele Romaniei in Moldova, interese promovate prin SRI – se investea anual circa 20 milioane de dolari – au inceput sa fie arestati,, sicanati astfle incat sa isis inchida firmele aflate acolo.
Mai mult, sunt foarte multe surse care activau pe acest front care nu au mai fost platite sau s-a realizat plata cu intarziere astfel incat sa determine reactii ostile si renuntarea sa vina din partea surselor pe linia Moldovei.
5. Darren White, fostul sef al US Secret Service, chiar daca a fost renegat in USA, a fost executat si pe imixtiunea lui Coldea in dosarul care i s-a facut la DNA. Americanul patrunsese si ajunsese la afaceri facute de Coldea cu bani ai partenerilor, iar miscarile si deplasarile ofiterului american erau foarte atent monitorizate de ofiterii SRI.
6. Afacerea EADS este inchisa din cauza faptului ca cel care a intermediat majoritatea contractelor este Ion Tiriac cu Coldea. Desi incepuse sa fie cercetata afacerea, sau asa i se spusese lui Basescu, in realitate, cercetarea mergea cu frana trasa deoarece Coldea nu dorea sa se afle de implicarea sa si de sprijinul oferit magnatului Tiriac.