Home Dezvaluiri Dezvăluiri EXPLOZIVE ale primarului arestat din Baia Mare, Cătălin Cherecheș: Elena Udrea,...

Dezvăluiri EXPLOZIVE ale primarului arestat din Baia Mare, Cătălin Cherecheș: Elena Udrea, turnătorul cu jeepul la DNA și falsul flagrant anunțat de procurori pe surse

0

Au venit mulţi (n.red-emisari în închisoare), dar cei mai simpatici au fost cei care, venind la primărie că să constate că, fără să fiu eu în birou, cineva mi-a pus nişte bani în birou, ducându-mă seară târziu spre Cluj, mi-au spus: „Domn Primar, să ştii că întotdeauna există un peşte mai mare că tine. Şi până dimineaţă ai tot timpul să te gândeşti la nişte peşti mai mari decât tine, iar dacă ai să ne spui ceva interesant despre aceşti peşti, sigur noi o să uităm de tine şi tu o să uiţi de noi!”. Dar eu sunt omul care niciodată nu va face un denunţ penal. Indiferent de ce se va întâmpla, eu nu sunt un delator. Se ştie cam ce relaţionări am avut la nivel politic înalt, dar eu sunt un bărbat care respect onoarea. Înţeleg că am fost într-un parteneriat politic cu Gabriel Oprea, înţeleg că doamna Udrea a fost cea care, din perspectiva Ministrului Dezvoltării, a ajutat foarte mult Baia Mare. Din păcate pentru cei mânaţi de ură, nu am să spun decât lucruri frumoase despre aceştia doi.  Ei sunt cei care au avut, la nivel înalt, tangenţă cu mine în mod direct şi, oricum, din punctul meu de vedere, uşa pentru astfel de lucruri este absolut închisă. Nu voi spune minciuni despre cineva, nu voi face denunţuri, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul suspendat din Baia Mare, pentru Ziua Bună, Maramureș după ce a fost arestat în campania eletorală pentru alegerile locale, aflat în prezent în arest la domiciliu.

Denunțătorul este cel care intră cu un Jeep, cumpărat pe banii mei, in curtea DNA-ului, mai afirmă Cherecheș.

Este primul interviu acordat de Cătălin Cherecheș după arestare.

El face dezvăluiri explozive despre denunțător, date din dosar și pretinsul flagrant în urma căruia a fost reținut și mai apoi arestat.

El afirmă că s-a adresat deja CEDO, iar cererea i-a fost acceptată.

CITIȚI DEZVĂLUIRILE EXPLOZIVE ALE LUI CĂTĂLIN CHERECHEȘ:

 

  • DOSAR FABRICAT
  • Vreau să vorbim de dosarul dvs. Aveți reproșuri, semne de întrebare?
  • M-am gândit ce se află în spatele cazului meu.Sunt lucruri care se întâmplă în subteran, sunt lucruri care sunt transmise în mediul politic sau vin din mediul politic…
  • cherechescoperta
  • DEZVĂLUIRI DESPRE DOSAR
  • Sugerați că s-ar fi pus ceva la cale împotriva dvs?
  • Nu sugerez. Eu citesc şi constat ce mi s-a pus la cale. În decembrie 2015, un prieten foarte bine conectat la structurile statului, mi-a spus: “Cătălin, ar fi bine să nu mai candidezi. Ar fi bine să nu mai faci o perioadă polítică”. M-am simţit, aşa, uşor jignit, pentru că atunci când îţi construieşti o carieră, faci lucruri pentru comunitate, laşi în urma ta fapte frumoase, te simţi jignit când cineva îţi arată uşa şi îţi spune că ar fi mai bine să pleci. Mi-a spus că sunt lucruri pe care nu le voi putea evita. Am lăsat lucrurile să treacă, am observat în perioada de precampanie electorală diverse provocări, diverse presiuni, şi mi-am depus candidatura pentru funcţia de primar al Municipiului Baia Mare după care mi-am continuat activitatea la Primărie înconjurat de multe persoane cu care aveam intalniri programate dinainte. Una dinre întâlniri a fost cu un preot de la Catedrala Episcopală şi cu o doamnă care conduce Asociaţia Femeilor Ortodoxe pentru a pregăti împreună tot ceea ce înseamnă pachete pentru sărbătorile de Paşti. Moment în care a venit DNA-ul.
  • DEZVĂLUIRI DESPRE DENUNȚĂTOR
  • Ce a urmat?
  • Încă o dovadă a înscenării este un dialog între denunțător și o altă persoană în care denunțătorul se exprimă așa: „Când îl facem pe Cherecheș? De sărbători, în mijlocul campaniei”.Un alt exemplu este un dialog între denunțător și o altă persoană in care ii cere să se pregătească să facă un denunț. Acest dialog se purta înainte cu câteva săptămâni de a fi eu arestat.

AM CERUT TESTUL POLIGRAF ȘI CONFRUNTAREA CU DENUNȚĂTORUL

-Ce probe sunt în dosar?

  • In acest dosar exista doar o singură așa zisă probă, un om care a facut un denunț sub imperiul emoțiilor si presiunilor si 40 de martori care susțin clar poziția mea procesuală de om nevinovat. Oameni care spun adevărul despre relația mea cu denunțătorul. Am fost șocat că nu au fost acceptate cererile mele făcute procurorului, care e obligat conform legii să administreze probe și pro și contra. De exemplu mi s-a refuzat testului poligraf si confruntarea cu denunțătorul, care cred că puteau lămuri un om onest.

NU A EXISTAT NICI UN FLAGRANT

  • S-a spus pe surse că ar fi fost un flagrant…
  • Nu a fost vorba de niciun flagrant, de absolut nimic. În dosar nu se specifică nicăieri faptul că este vreun flagrant. Lucrul ăsta a fost aruncat doar în presă, pentru a da o sonoritate mai mare acestei poveşti. Bineînţeles cu un cunoscut de-al meu pe care l-am ajutat de-a lungul timpului şi financiar să-şi consolideze un trust de presă, lucruri recunoscute de el în declaraţiile pe care le-a dat în ultímele 6 luni, în vreo 2 sau 3 dosare în care e şi el implicat. A intrat, cum era obişnuit, la mine în birou, mi-a lăsat o sumă de bani pe care i-o împrumutasem cu câteva săptămâni înainte, lucru ştiut de foarte multă lume, pentru a-şi plăti datoriile către jucătorii de la echipa de fotbal. Şi bineînţeles că omul, pregătit fiind de către DNA, cu 6 luni înainte, a făcut acest joc. Deci nu este vorba de nici un flagrant, mai ales că lipsește și fapta.

TURNĂTORUL

  • Detaliați, vă rog…
  • Denunțătorul a declarat mincinos ca i-aș fi cerut sume de bani (paradoxal chiar lui care declară că îi imprumutam lunar sume consistente de bani) pentru a aproba hotărârile Consiliului Local pentru susținerea echipei de fotbal pentru anul 2016. În dosar există o adresă semnaă de mine către clubul de fotbal în 2016, prin care îi anunțam că nu pot beneficia de o hotărâre a Consiliului Local de finanțare pentru că au datorii la bugetul local și la bugetul de stat. Mai mult decât atât, un primar nu aprobă hotărări ale Consiliului Local. Din inregistrări reies foarte clar provocările și instigările acestui personaj.

TURNĂTORUL ȘANTAJAT ȘI INTERCEPTĂRILE TRUCATE

  • A înregistrat cu tehnică de la DNA pe el?
  • Această poveste de groază se bazează pe niște înregistrări făcute de el. El înregistra de vreo 6-7 luni unele întâlniri cu mine pe telefon. Le trunchia şi lua ce îi convenea lui de pe telefonul mobil. Iar DNA nu doar că a luat în considerare, ci a făcut procese verbale în baza nu a ceea ce extrăgea DNA-ul de pe telefon, ci în baza a ceea ce aducea el pe strick-uri sau pe CD-uri, lucruri malformate tehnic pe diverse calculatoare. Dar nici măcar telefonul cu care a înregistrat, care era obligatoriu să fie păstrat de DNA, nu a fost cerut şi nu există la dosar. Pe aceste înregistrări încă nu s-a făcut expertiza, și pentru mine este cert că sunt truchiate și manipulate.

LA CEDO

  • Ați contestat aceste probe? A existat mandat de interceptare sau de siguranță națională?
  • Noi am contestat aceste așa zise probe, e „normal” în România să nu ţi se accepte din prima de către un judecător această contestaţie. Bineînţeles că aceste lucruri vor trebui expertizate. Am contestat inclusiv la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). Le vom contesta în continuare şi vom cere expertize. Nu a existat niciun mandat de Securitate Naţională sau de Interceptare de niciun fel.

JUDECĂTORI NEOBIECTIVI

  • Și atunci care a fost miza?
  • Am fost omul vânat de către un singur procuror, din 2012. Din 2012 am avut mandate succesive de interceptare pe Siguranţă Naţională, mandate care mi-au fost eliberate de către judecători care ulterior m-au ţinut în arest în alt dosar. Acești judecători au dat decizii după aceea împotriva mea, lucru absolut nelegal, pentru că un judecător care dă un mandat de interceptare nu mai poate să vină să te judece în legătură cu arestul preventiv, pentru că acest demers nu îți asigură obiectivitatea necesară de a evalua temeiurile care stau la baza deciziei de arest. Astea sunt lucruri desecretizate, o parte dintre ele au intrat într-un dosar care mi-a fost instrumentat şi început, în calitate de suspect, doar în 2013. După aceea după prezenţa doamnei Udrea în Baia Mare am senzaţia că cineva s-a supărat.

 ELENA UDREA ÎN MARAMUREȘ

  • Adică vi se trage de la Elena Udrea? De ce?
  • Noi în Maramureș suntem foarte gazde foarte bune și ospitalieri si cred că acest lucru poate că a supărat. Doamna Udrea s-a simțit foarte bine la noi, în Maramureș.
  • Explicați vă rog…
  • În 2013 mi s-a făcut un dosar care analizează 80% din paşii pe care Cătălin Cherecheş i-a făcut în perioada 2011 – 2013. Acest dosar, până astăzi, în 2016, e în continuare un dosar în urmărire penală, Nu este niciun denunţător, și din 150 de martori audiați nu există niciun martor care să fi dat vreo declaraţie împotriva mea. Mai mult decât atât, în dosarul acesta, aflat în instanţă, nu există niciun fel de probă decât aceea a denunţului făcut de către martorul denunţător în decembrie 2015, moment în care eu nici măcar nu eram în ţară. Eram plecat la schi.

AMENINȚĂRILE UNUI MINISTRU

  • -Care e tința?
  • Ţinta ar fi pur şi simplu, cred eu, şi lucrul acesta se întâmplă în foarte multe locuri din România, să se dea un exemplu. Un exemplu pe care mi l-a spus Ioan Rus când aveam 25 de ani, fostul Ministru de Interne, fostul Ministru al Transporturilor,: „Băi, Cătăline, noi pe ăştia ca tine, mici şi conflictuali, îi tăiem din rădăcină!” Cam asta este filozofia. Toţi cei care nu sunt de acord cu gândurile de multe ori cenuşii ale unora din politică, lideri din zona politică sau a altora din zona economică, sunt executaţi. Şi de obicei sunt executaţi cei cu notorietate, ca să nu mai aibă curaj cineva să preia exemplul, să nu mai aibă curaj cineva să meargă pe acelaşi model.
  • Pe cine ați deranjat?Bineînţeles că devenind primar al Municipiului Baia Mare, am deranjat multă lume. Am deranjat mediul economic, care căpuşase o primărie unde nu se făcuse nimic 20 şi ceva de ani. Oamenii au văzut, dintr-o dată, că sunt bani pentru absolut orice. În limita rezonabilului. Până atunci nu se făcea curăţenie, nu se făceau drumuri, nu se făceau locuri de joacă, nu se făceau parcuri, etc.  Problema este că mecanismul, structura economică, întotdeauna doreşte să aibă un interlocutor foarte docil, care să fie din start cumpărat. Eu am fost omul care niciodată, în campaniile mele electorale, sau în acţiunile pe care le-am făcut eu, nu am cerut bani nimănui. Am făcut totul exclusiv din banii familiei mele, pentru că ne-a dat Dumnezeu, şi mie, şi familiei mele, să avem suficiente resurse pentru a putea să facem aceste lucruri.

DONAȚIA MAMEI

  • Apropo s-a spus și în această campanie că ați primit de la mama dvs 1,5 milioane de euro donație. De unde?
  • Mama mea a moştenit nişte imobile, le-am valorificat, am cumpărat alte imobile, ne-am împrumutat, a fost acel boom imobiliar, când un imobil care a costat 1 milion de euro, l-am valorificat, împreună cu mama mea, la mult mai mulţi bani, şi atunci a avut disponibilitatea să îmi facă această donaţie făcută absolut legal. Cu banii scoşi din bancă, cu toate lucrurile. Doamna Mungiu-Pippidi mi-a făcut o prima reclamaţie la ANI, în 2010, iar lucrurile au fost clarficiate de către ANI şi am o decizie de clasare a dosarului iniţiat prin reclamaţia doamnei Pippidi.Această donație am trecut-o în declarația de avere cu câțiva ani înainte de sesizarea doamnei Mungiu.

ARESTUL PREVENTIV

  • Cum a fost în arestul preventiv?
  • Am stat 3 luni şi jumătate în arest la IPJ Cluj, respectiv la Gherla, şi vreau să vă spun că am fost într-un fel chiar onorat să văd oameni acolo care sunt mult mai morali şi mai demni decât mulţi alţii care fac astăzi politică sau care sunt în diverse instituţii.
  • Care au fost condiițiile?
  • Nu pot să spun că sunt condiții bune, din perspectiva unui om normal la cap, care nu se poate obişnui în fiecare zi să stea în acelaşi spaţiu, să vorbească cu aceiaşi oameni, cât poate vorbi cu ei, să citească toată ziua, să se uite la televizor toată ziua şi să aibă un program absolut stereotip. Dar abuzul cel mai mare cu privarea libertății este asupra spiritului omului, mai ales dacă ești ținut acolo asa cum am fost eu știind că sunt nevinovat. Tocmai de aceea am înaintat prima cerere la CEDO, legată de măsura arestului, si nu condițiile fizice de arest, iar această petiție a fost acceptată și va fi judecată. E un pas mare…

ÎN AREST CU CRIMINALI ȘI VIOLATORI

Cu cine ați stat în arest?

  • Sunt oameni simpli, care de cele mai multe ori mă şi cunoaşteau, pentru că sunt din zona asta. Este vorba despre un arest preventiv, unde nimeni nu e condamnat şi sunt adunaţi acolo toţi, indiferent de fapta. De la criminali, la violatori, la hoţi, la oameni care au lovit. Vreau să vă spun că este foarte important să respectăm că un arest preventiv nu înseamnă o condamnare. Este foarte important să respectăm regulile care stau la baza unei societăți civilizate, drepturile omului, dintre care prezumția nevinovăției este sacrosantă.
  • Povestiți-ne cum a fost în arest…
  • Așa cum v-am spus, nu este o situație ideală. Privarea de libertate este o măsură foarte dură asupra unui om. Nu a fost ușor.Este vorba despre cine eşti şi nu despre cine îi laşi pe alţii să arate că eşti.Și în acest mediu am reușit să fiu de folos oamenilor, ajutandu-i cu scrisori, diverse probleme și cereri.

DECÂT LIBER ȘI DELATOR MINCINOS,  MAI BINE OM DE ONOARE

  • Au venit emisari la dvs la închisoare?
  • Au venit mulţi, dar cei mai simpatici au fost cei care, venind la primărie că să constate că, fără să fiu eu în birou, cineva mi-a pus nişte bani în birou, ducându-mă seară târziu spre Cluj, mi-au spus: „Domn Primar, să ştii că întotdeauna există un peşte mai mare că tine. Şi până dimineaţă ai tot timpul să te gândeşti la nişte peşti mai mari decât tine, iar dacă ai să ne spui ceva interesant despre aceşti peşti, sigur noi o să uităm de tine şi tu o să uiţi de noi!”. Dar eu sunt omul care niciodată nu va face un denunţ penal. Indiferent de ce se va întâmpla, eu nu sunt un delator. Se ştie cam ce relaţionări am avut la nivel politic înalt, dar eu sunt un bărbat care respect onoarea.
  • Pe cine doreau să turnați?
  • Înţeleg că am fost într-un parteneriat politic cu Gabriel Oprea, înţeleg că doamna Udrea a fost cea care, din perspectiva Ministrului Dezvoltării, a ajutat foarte mult Baia Mare. Din păcate pentru cei mânaţi de ură, nu am să spun decât lucruri frumoase despre aceştia doi. Ei sunt cei care au avut, la nivel înalt, tangenţă cu mine în mod direct şi, oricum, din punctul meu de vedere, uşa pentru astfel de lucruri este absolut închisă. Nu voi spune minciuni despre cineva, nu voi face denunţuri. Chiar despre oamenii care îmi fac rău.
  • La cine vă referiți?
  • De exemplu denunţătorul care a făcut un denunţ mincinos, care în mod normal ar trebui să beneficieze de toată ura mea şi a familiei mele, este un om pe care eu îl înţeleg pentru că are o condamnare cu suspendare, are un dosar penal unde e suspect, mai are încă un dosar penal unde este învinuit şi bănuiesc că a ales această cale pentru că a cedat şantajului. Bineînţeles că astăzi este cel care intră cu un Jeep, cumpărat pe banii mei, in curtea DNA-ului, unde nu intră nici poliţia decât cu greu. Vorbim de echilibru în instanţă,dar faptul că un astfel de denunţător poate să influenţeze martori, să şantajeze martori, să facă orice şi nimeni să nu îi facă nimic, este dovada de unui sistem care încă nu a ajuns la nivel european.
  • MARTORI SANTAJAȚI
  • Sugerați că au fost santajați martorii?
  • Nu sugerez, spun. Denunțătorul îi caută acasă: „vezi că o să te arestăm mâine daca nu vii să dai un denunţ împotriva lui Cherecheş!” Le-am spus şi celor din instanţă asta, dar nu contează! În România, trebuie să ai norocul să pici într-o ecuaţie calculată de nişte judecători care să nu fie deloc vulnerabili în faţă sistemului pentru a beneficia de o soluţie dreaptă. E greu! Cred că România şi românii mai au mult în a evolua. Deocamdată  ştiu foarte clar că în România, şi din perspectiva legii penale şi din perspectiva legii civile, românilor nu le sunt respectate drepturile. Drepturile procesuale, drepturile normale. Am vorbit cu avocaţi, cu specialişti în drept din străinătate, pregătind cererile mele pentru CEDO, şi se cruceau când vedeau modul în care procedau judecătorii, modul în care procurorii se manifestă, și modul în care nu se respectă drepturile care stau la baza unei sistem judiciar. Cred că este important să apărăm aceste drepturi. Drepturi la care poate ca nu ne gândim în fiecare zi, dar care până la urmă sunt fundamentul democrației si a justiției.
  • ÎMI ASUM ROLUL DE COBAI
  • Unde suntem?
  • Eu cred că suntem la început de drum, îmi asum împreună cu foarte mulţi alţii rolul ăsta de cobai, şi să se calibreze statul român din perspectiva juridică, judiciară, pe mine şi pe ceilalţi şi să se facă ca la anatomie. Hai să învăţăm exact cum arată muşchiul tăind de data asta nu cadavrul, ci omul pe viu

Ad

Exit mobile version