Home highlight Dezvăluiri din dosarul lui Liviu Dragnea: Moșia Teleorman

Dezvăluiri din dosarul lui Liviu Dragnea: Moșia Teleorman

0

Mai mulţi angajaţi şi directori din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman au mărturisit în faţa procurorilor că Liviu Dragnea a creat în cadrul instituţiei un serviciu special pentru membrii loiali ai PSD. Şefii DGASPC ştiau că nu trebuie să întrebe niciodată de persoanele angajate aici. Acestea trebuiau doar plătite, scrie adevarul.ro.

„Încă de la angajare ni s-a spus de către directorii instituţiei, care le-au angajat că nu prea or să vină la serviciu la DGASPC Teleorman, în cadrul centrelor în care figurau angajate deoarece acestea vor lucra la sediul organizaţiei PSD Teleorman”. Aceasta este mărturia dată în faţa procurorilor de unul dintre angajaţii de la Biroul Resurse Umane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman în dosarul în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, luna trecută, alături de fosta sa soţie Bombonica, pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Una din declaraţiile cheie este a Floarei Alesu, fost director executiv al DGASPC, care a povestit procurorilor DNA că atunci când a fost pusă în funcţie, s-a dus la Dragnea să-l întrebe ce să facă cu cele două angajate, care nu se prezentau la serviciu. „Dragnea mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman, până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman”, a povestit Alesu. Fosta şefă a DGASPC Teleorman este şi ea trimisă în judecată în acest dosar pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. La rândul lui, un consilier juridic din DGASPC a explicat la DNA că de aceste angajări de formă ştiau toţi şefii din Consiliul Judeţean. „Situaţia celor două angajate era cunoscută la nivelul conducerii CJ Teleorman, mai ales de către persoanele care aveau funcţii de conducere în cadrul Consiliului, şi care aveau cunoştinţă că cele două îşi desfăşoară activitatea la sediul organizaţiei PSD, deoarece în momentul în care se făceau modificări ale organigramei sau se aproba ştatul de personal, transmiteam la conducerea CJ Teleorman, atât ştatul de funcţii, organigrama cât şi ştatul de personal, care conţinea nominal angajaţii, iar Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina erau trecute în ştat”, a explicat consilierul juridic.

Fostul director executiv al DGASP Floarea Alesu a explicat în faţa procurorilor că serviciul Secretariat, condus de Bombonica, unde au fost angajate cele două femei ar fi fost înfiinţat la solicitarea lui Dragnea. Motivul: acesta nu ar fi vrut ca soţia sa să fie funcţionar public, ci personal contractual. Iniţial, ca variantă de serviciu cu personal contractual era cel Administrativ – care avea în componenţă paza, PSI, şoferi şi femei de serviciu – dar Dragnea s-ar fi opus. „M-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama şi să găsesc o altă variantă motivându-mi că doar nu o să o pun pe soţia sa şefă peste femeile de serviciu”, a spus Alesu. Un alt angajat din cadrul DGASPC a dat o declaraţie similară la DNA: „Acesta nu a fost de acord, motivând că soţia sa nu doreşte să fie şef peste măturători şi şoferi”.

Ad

Exit mobile version