spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalizeDevine un fenomen: O treime din nemți cred că trăiesc într-o democrație...

Devine un fenomen: O treime din nemți cred că trăiesc într-o democrație aparentă, în Germania de Est procentul este de 45%, 57% dintre francezi nu cred că democrația funcționează, 34% dintre britanici „nu au nimic de spus” în afacerile politice ale ţării

-

În Germania, potrivit unui sondaj reprezentativ, publicat recent de Institutul Allensbach, o treime din populaţie consideră că trăieşte într-o „democraţie aparentă”, în care „cetăţenii nu au niciun cuvânt de spus”.Această afirmaţie este considerată adevărată de 28 la sută din germanii care trăiesc în vestul ţării şi de 45 la sută din cei care trăiesc în est, transmite Deutsche Welle.

- Reclama -

În Franţa 57 la sută din populaţie credea, în ianuarie 2022, că democraţia nu funcţionează corect în ţara lor. În Marea Britanie 34 la sută din cetăţeni cred că „nu au nimic de spus” în afacerile politice ale ţării.Aceste sondaje, chiar dacă nu se suprapun întru totul, arată totuşi un trend: lumea este tot mai nemulţumită de democraţie. Şi dincolo de aceste ţări, tot mai mulţi sunt nemulţumiţi că nu au parte de prosperitate economică, că li se încalcă drepturi individuale. Tot mai mulţi sunt mânioşi pe elite, care ar fi pierdut contactul cu realitatea, observă DW.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img