spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăActualitateDeutsche Welle: Iohannis va folosi criza ucraineană pentru a da puteri speciale...

Deutsche Welle: Iohannis va folosi criza ucraineană pentru a da puteri speciale serviciilor secrete

-

Deutsche Welle lansează o ipoteză neașteptată, într-o analiză publicată azi, potrivit căreia Klaus Iohannis va folosi criza ucraineană drept pretext pentru a îngrădi și mai mult drepturile și libertățile românilor și pentru a întări puterile serviciilor secrete, transmite Inpolitics.

Siteul german amintește, astfel, că Iohannis a vorbit despre ”măsuri importante care vor fi luate, inclusiv modificarea în regim de urgenţă a proiectelor referitoare la securitatea naţională, proiecte care trenează de ani de zile, fiindcă serviciile secrete insistă pentru variante excesive de control. Criza din Ucraina va fi un bun pretext pentru ca lucrurile să meargă în această direcţie. E astfel de aşteptat să treacă rapid de parlament controversatul proiect care prevede accesul autorităţilor la comunicaţiile criptate de pe WhatsApp, Messenger, Skype, Telegram, dar şi modificarea Legii securităţii naţionale în mai multe puncte, inclusiv pentru lărgirea interceptărilor, care să redevină mijloace de probă în procesele penale. Eventualitatea războiului încurajează, deci, statul să-şi extindă controlul asupra cetăţenilor în regim de urgenţă…”.

Ceea ce înseamnă, spus în clar, că regimul românesc actual se pregătește să se folosească de criza ucraineană spre a amplifica măsurile de cenzurare și de îngrădire a libertăților românilor, poate și de a extrage din ea pretexte menite să ”explice” inflația, scumpirile și, în genere, degradarea economico-financiară confruntând poporul.

Iar toate acestea vin de la un președinte în care, firește, dat fiind bilanțul său absolut dezastruos din 2021, doar o minoritate mai are încredere” conchide D.W.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...