spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeDeutsche Welle: Belgia, primul stat vest european EȘUAT

Deutsche Welle: Belgia, primul stat vest european EȘUAT

-

COMENTARIU DEUTSCHE WELLE DE PETRE M IANCU:

Mai multe explozii soldate cu morţi şi răniţi s-au semnalat azi dimineaţa la Bruxelles. Sunt uimitoare proporţiile atentatelor din capitala Belgiei?

Defel. Uluitor e doar cât de lent învaţă autorităţile belgiene.

Ar fi putut învăţa, de pildă, de la israelieni. În ale căror aeroporturi, gări şi autogări nu se intră fără un control antiterorist serios. Sau de la americani care s-au ars, la 11 septembrie 2016, cu habarnismul, neglijenţa, indiferenţa şi liberalismul lor exagerat în materie de securitate,

Teribil e că oficialii belgieni au neglijat pericolul terorist ani şi decenii la rând, deşi ştiau că, dată fiind anvergura şi virulenţa jihadismului şi deficitara integrare a unei importante părţi a imigraţiei musulmane, părţi din regatul belgian şi nu în ultimul rând cartiere întregi din capitală, precum Molenbeek, stau pe un butoi de pulbere, iar în aeroport e liber, nu lesne, de intrat cu tone de bombe în valize.

E prea devreme să evaluăm atentatele de la Bruxelles. Dar e timpul să constatăm, cu regret, că, dacă nu-şi schimbă din temelii politicile – şi nu doar măsurile de securitate -, Belgia riscă să dobândească îndoielnica onoare de a se transforma în primul stat vesteuropean eşuat.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...