spot_img
7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitateDeutsche Welle acuză "Democrația Topoarelor": Iohannis, ocupat prea mult cu jocurile din...

Deutsche Welle acuză „Democrația Topoarelor”: Iohannis, ocupat prea mult cu jocurile din PNL și cu cele de pe terenul de golf, nu a avut timp să spună nimic despre cei doi ziariști și un activist de mediu bătuți în pădurile Bucovinei

-

Președintele Klaus Iohannis, ocupat prea mult cu jocurile din PNL și cu cele de pe terenul de golf, nu a avut timp să spună nimic despre cei doi ziariști și un activist de mediu bătuți în pădurile Bucovinei, spune Deutsche Welle.

CE MAI SUSȚINE DEUTSCHE WELLE:

- Advertisement -

Statul a abandonat de la început verificarea și limitarea afacerilor cu lemn, mai ales că printre cei care trag foloase au fost mereu persoane cu rang înalt, ca renumitul senator supranumit Drujba lui Dumnezeu, plecat dintre noi în urmă cu câțiva ani. 

În jur de 500.000 de hectare de pădure au fost distruse în primii 20 de ani după 1990. Alte 500.000 de hectare ar putea fi defrișate legal oricând, iar proprietarii primesc bani buni în schimb, potrivit World Wide Fund.

- Advertisement -

WWF România lansează campania “Salvează Pădurile Nimănui. Te salvezi pe tine” prin care își propune identificarea a acestor păduri, precum și constituirea cadrului legal care să le protejeze. În contextul problemelor privind tăierile ilegale, natura continuă lupta pe căi neștiute de publicul larg.

România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure, iar cele peste 6000 de companii din domeniu aveau înainte de începerea pandemiei afaceri de mai bine 2,5 miliarde de euro. Pentru oprirea defrișărilor legale guvernul nu vrea deocamdată să facă nimic. În schimb, împotriva înființării unui DNA al pădurilor s-au pronunțat chiar liberalii anul trecut: după ce au votat legea în Parlament, au reclamat-o la Curtea Constituțională, iar Curtea a desfiintat-o. Era vorba despre nevoia unui parchet specializată în investigarea tăierilor ilegale de lemn, nerespectarea normelor antipoluare şi uciderea unor specii protejate. Acum ar trebui să se ocupe de această zonă procurorii anticorupție și DIICOT, dar ei au alte priorități și lasă la margine aceste probleme complicate care duc la distrugeri greu de remediat și care pe termen lung ar putea afecta grav nu doar viața jurnaliștilor care investighează stricăciunile de până acum, ci și viața multor români. 

Deocamdată, România preferă democrația topoarelor din cauza intereselor care ajung până la vârful piramidei politice, din cauza nepăsării și din cauza veșnicelor crize care zguduie țara.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img