spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăAnalizeDeSantis îl umilește pe Trump și îl trimite la pensie pe Biden

DeSantis îl umilește pe Trump și îl trimite la pensie pe Biden

-

Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, îl depăşeşte cu mult pe fostul preşedinte Donald Trump în intenţiile de vot pentru nominalizarea republicană şi, în plus, ar beneficia de un mai mare sprijin decât actualul preşedinte al SUA, Joe Biden, în cazul în care cei doi s-ar înfrunta la scrutinul prezidenţial din 2024, potrivit unui sondaj de opinie publicat marţi şi citat de EFE conform Agerpres.

Sondajul realizat de cotidianul USA Today şi de Universitatea Suffolk confirmă că popularitatea lui Trump în rândul alegătorilor şi a susţinătorilor Partidului Republican este în cădere liberă, ceea ce nu se poate spune şi despre politicile pe care magnatul american le-a aplicat în timpul mandatului său (2017-2021).

- Advertisement -

Un procent de 31% din republicanii intervievaţi, alegători sau simpatizanţi, este de acord cu depunerea de către fostul preşedinte Trump a candidaturii sale la nominalizarea republicană în 2024, de altfel singura anunţată oficial până acum, dar 61% dintre aceştia ar prefera ca un alt candidat să continue politicile lui Trump.

În rândul posibililor candidaţi republicani, preferatul este guvernatorul Floridei, care se bucură de sprijinul a 56% dintre intervievaţi, faţă de 33% pentru Trump, ceea ce reprezintă o diferenţă de 23 de puncte procentuale în favoarea lui Ron DeSantis.

- Advertisement -

„Republicanii şi conservatorii independenţi vor tot mai mult un trumpism fără Trump”, a declarat David Paleologos, director la Centrul de Investigaţii Politice de la Universitatea Suffolk, pentru USA Today.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img