spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalize"Derusificarea" Ucrainei: Un monument și o placă memorială ale poetului rus Aleksndr...

„Derusificarea” Ucrainei: Un monument și o placă memorială ale poetului rus Aleksndr Pușkin au fost demontate

-

O placă memorială de la Școala Gimnazială nr. 1 și un monument al poetului rus Aleksndr Pușkin au fost demontate în orașul Mucacevo, Transcarpatia. Purtătorul de cuvânt al consiliului orășenesc Mucacevo, Vladislav Mikita, a informat despre aceasta Audiovizualul Public, citat de Agenția BucPress.

- Reclama -

Acest lucru a fost făcut în vederea realizării măsurilor de derusificare în legătură cu agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Decizia de demontare a monumentelor a fost luată pe 6 aprilie la o ședință a comitetului executiv.

Monumentele demontate sunt transferate către gospodăria comunală  pentru depozitare.

„Primăria are în vedere demolarea a 5 obiecte -monumente, plăci comemorative și alte semne ale memoriei istorice. Deciziile privind demontarea lor ar trebui luate la următoarea ședință a comitetului executiv, iar  serviciile comunale ar trebui să demonteze monumentele”, a spus purtătorul de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt a adăugat: Școala Gimnazială Mucacevo №1 refuză să poarte numele poetului rus Aleksandr Pușkin. În prezent, Departamentul pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport al Consiliului orașului Mucacevo este în proces de renunțare la numele atribuit anterior.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...