spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăALEGERI 2020Deputatul PNL Gabriela Horga, întrebări pentru ministrul Economiei despre măsurile pentru IMM-uri

Deputatul PNL Gabriela Horga, întrebări pentru ministrul Economiei despre măsurile pentru IMM-uri

-

Pandemia de COVID-19 reprezintă un șoc major pentru economia globală, dar și pentru economia națională. În acest context, în 2020, au fost luate o serie de măsuri pentru sprijinul IMM-urilor de către Guvernul Ludovic Orban. Guvernul Florin Cîțu a decis ca Ministerul Economiei să continue aceste măsuri de sprijin, însă rapiditatea este esențială.Am adresat ministrului Economiei, Claudiu Năsui, o întrebare referitoare la situația contractelor încheiate și a plăților efectuate în județul Giurgiu pe Măsura 2 – Asigurarea capitalului de lucru, a scris pe facebook deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela Horga,vicepreședintele Comisiei de Finanțe.

- Reclama -

ÎNTREBĂRILE LUI HORGA PENTRU NĂSUI:

Am adresat următoarele întrebări:1. Care este numărul de solicitări depuse în cadrul Măsurii 2 în județul Giurgiu și în ce stadiu se află procesarea acestor solicitări?2. Câte contracte au fost încheiate în cadrul acestei măsuri cu beneficiari din județul Giurgiu și care este numărul de plăți efectuate in acest sens?3. Când preconizați finalizarea plăților pentru acești beneficiari?

✳️ Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului gestionează schema de ajutor de stat instituită prin OUG 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile. Una dintre măsuri este Măsura 2 – Granturi pentru capitalul de lucru. Buna funcționare a acestui program și plățile acordate la timp în cadrul Măsurii 2 sunt esențiale pentru mediul de afaceri confruntat cu o criză economică fără precedent, provocată de pandemia de COVID-19. Guvernul a alocat 1,5 miliarde de euro, granturi nerambursabile pentru antreprenori prin cele 3 măsuri de sprijin: microgranturi de 2.000 de euro; granturi pentru capital de lucru de 2.000-150.000 euro, în funcție de cifra de afaceri, granturi pentru investiții de 50.000-200.000 euro, acordate pe baza proiectelor depuse.✳️ Este firesc ca IMM-urile care se confruntă cu dificultăți în aceasta perioadă să beneficieze din partea statului de politici publice care vizează asigurarea lichidatii pentru continuarea activității și îmbunătățirea accesului la finanțare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...