spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizeDeputata Horga, proiect de lege pentru facilitatea investițiilor pentru producerea de energie...

Deputata Horga, proiect de lege pentru facilitatea investițiilor pentru producerea de energie din surse regenerabile pe terenuri agricole extravilane din categorii inferioare

-

Am adoptat săptămâna aceasta în Camera Deputaților proiectul de lege inițiat de colegul meu liberal, Glad Varga, prin care sunt facilitate investiţiile pentru producerea de energie din surse regenerabile pe terenuri agricole extravilane din categorii inferioare. Camera Deputaților este for decizional, iar proiectul va fi trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Mă număr printre inițiatorii proiectului de lege, al cărui obiectiv este creșterea producției de energie electrică, afirmă pe Facebook deputata PNL de Giurgiu, Gabriela Horga.

- Reclama -

Potrivit actului normativ, pe terenurile agricole de clasa III-a, a IV-a și a V-a de calitate, având categoria de folosință arabil, pășune, vii și livezi, situate în extravilan, pot fi amplasate obiective de investiție din surse regenerabile. Este vorba de capacități de producție a energiei solare (panouri foto-voltaice), energiei eoliene, energiei din biomasă, biolichide și biogaz, unităţi de stocare a electricității, stații de transformare sau alte sisteme similare.Vorbim de terenuri de calitate inferioară, pe care le putem folosi pentru a crește cantitatea de energie regenerabilă produsă de România. Legea este benefică și pentru județul #Giurgiu, acolo unde sunt terenuri degradate care pot fi folosite pentru astfel de proiecte.Trebuie să folosim contextul favorabil la nivel european. România are acces la fonduri europene pentru producerea de energie din surse regenerabile, atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și prin Fondul pentru Modernizare, mai spune Hoirga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img