spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeDeputata Horga: Cetățenii pot primi salariile, pensiile sau ajutoarele sociale în numerar...

Deputata Horga: Cetățenii pot primi salariile, pensiile sau ajutoarele sociale în numerar sau prin mijloace de plată fără numerar

-

Camera Deputaților a aprobat proiectul inițiat de Partidul Naţional Liberal privind creșterea incluziunii financiare. Incluziunea financiară presupune, deopotrivă, acces la servicii financiare și educație financiară. Prin această lege s-a stabilit că cetățenii pot primi salariile, pensiile sau ajutoarele sociale în numerar sau prin mijloace de plată fără numerar.Cei care aleg modalitatea plății într-un cont bancar NU VOR PLĂTI comisioane financiare. Acest cont va avea COMISIOANE ZERO, anunță deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga pe Facebook.

Instituțiile de credit nu pot refuza o cerere privind deschiderea unui cont de plăți cu servicii de bază, FĂRĂ COMISIOANE, exceptând situația în care cetățeanul are deja un cont de plăți cu servicii de bază deschis. Acțiunile de deschidere, administrare, retragere, interogare a soldului, plățile online vor fi lipsite de comisioane, în limita veniturilor provenite din salarii, pensii sau ajutoare sociale.Suntem conștienți că fiecare leu contează, în special pentru persoanele cu venituri mici. De asemenea, dacă în mediul în care ei își cheltuie banii, cash-ul este preferat, atunci pot să practice acest mod de plată, încă de la încasarea venitului. Vor primi salariile, pensiile sau ajutoarele sociale în numerar.PNL este preocupat de echitatea între angajat și angajator în ceea ce privește livrarea salariului și de posibilitatea ca băncile să permită oamenilor accesul liber și neîngrădit de comisioane la proprii bani.De altfel, și politica Uniunii Europene vizează diversificarea metodelor de plată, nu reducerea acestora.Atât cetățenii care doresc să plătească în numerar, cât și cei care doresc să plătească prin mijloace electronice trebuie să fie sprijiniți. Așa cum este important să conservăm libertatea plăților cash, este important ca oamenii care solicită să plătească prin mijloace electronice să poată face acest lucru și comercianții să le pună aceste mijloace la dispoziție, așa cum prevede un alt act normativ votat de Parlament. Cetățenii care vor să plătească prin mijloace electronice și nu pot sunt la fel de importanți precum cei care vor să plătească în numerar, mai spune Horga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img