spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăAnalizeDeputata Gabriela Horga după ce au intrat primii bani din PNRR: Planul...

Deputata Gabriela Horga după ce au intrat primii bani din PNRR: Planul României cuprinde 107 investiții în mai multe domenii și 64 de reforme.

-

Comisia Europeană a transferat astăzi României suma de 1,8 miliarde de euro, reprezentând prima tranșă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).Suma reprezintă echivalentul a 13% din componenta de fonduri europene nerambursabile alocată României prin PNRR. Prin intermediul PNRR, România va primi, în total, 29,2 miliarde de euro, pentru a-și redresa economia, afectată de consecințele pandemiei de coronavirus.Planul României cuprinde 107 investiții în mai multe domenii și 64 de reforme., afirmă deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga pe Facebook.

Un plan pentru dezvoltarea României, PNRR cuprinde proiecte de investiții și reforme în infrastructură, educație, sănătate, mediu și digitalizare. Toți românii vor beneficia de acești bani. PNRR urmărește distribuirea geografică echitabilă a fondurilor, acoperă nevoile de dezvoltare a tuturor regiunilor României.România a obținut cele mai mari finanțări în domeniile în care avea cea mai acută nevoie de investiții: Transport, Sănătate și Educație. Planul României prevede investiții de 3,9 miliarde de euro în modernizarea infrastructurii feroviare, inclusiv a căilor ferate și a materialului rulant electrificate sau cu emisii zero. În PNRR avem și 3,6 miliarde euro pentru „România educată”. Planul va contribui totodată la consolidarea rezilienței sistemului de sănătate prin investiții de două miliarde de euro în infrastructuri spitalicești moderne.PNRR ne va ajuta să sprijinim mediul de afaceri, afectat de criza economică generată de pandemie. De asemenea, vrem să investim în cercetare și invocare, domenii neglijate în ultimii ani. Pentru aceste domenii, România va primi 2,36 miliarde de euro prin PNRR.Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj clar: acum, cuvântul cheie este implementare. ”Salut reformele și investițiile care facilitează dubla tranziție verde și digitală. Fondurile europene vor contribui la modernizarea sistemului de sănătate și la consolidarea administrației publice din România. Vom fi alături de România pentru a ne asigura că cetățenii săi beneficiază pe deplin de acest plan”, a mai spus Ursula von der Leyen, mai spune Horga.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...