spot_img
5.9 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinCine a luat cu adevărat banii mortului de pe piept? CONTROVERSA ZILEI...

Cine a luat cu adevărat banii mortului de pe piept? CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

Le-ați luat și banii mortului de pe piept, i-ar fi transmis Lia Olguța Vasilescu liderului PSD Marcel Ciolacu imediat după negocierile pentru formarea guvernulu în care PSD a câștigat partea leului din ministere.

S-a desfăcut și băut șampania la pesedeu, dar acum e timpul unei analize la rece după ce mahmureala a trecut.

1.Aparent la liberali a fost scandal că au pierdut ministere. Habar nu am dacă a fost o strategie sau numai un calcul la rece. Dar să explicăm: percepția publică este că acum guvernul este al PSD și, deci, evident și responsabilitatea.

2. Pesedeul a luat ministere considerate cheie, dar în totalitate cu probleme. Liberalii au maxim 2 ministere cu probleme: Energia Ministrului Dandana și Fondurile Europene cu liberalul roșu Vîlceanu. În rest toate problemele sunt în Kiseleff 10, sediul central al PSD.

3. Liberalii s-au șutit discret din prim planul guvernării lăsând la PSD responsabilitatea. Ministere bogate, dar companiile cheie sunt, de fapt, la PNL. Grindeanu are transporturile, dar drumurile sunt la PNL. UDMR e de la Dezvoltare, dar Compania de Investiții e la PNL și tot așa.

4. Pesediștii au deja 2 probleme de imagine: Neacșu la SGG și Vicol la Comisia Juridică. Chiar dacă cele 2 cazuri sunt mult umflate, ofensiva mediatică a unei părți a presei va costa PSD-ul și ar putea reinventa „Ciuma Roșie”. Comunicarea PSD a fost proastă pe ambele subiecte.

5. La Berlin se va instaura în câteva zile un guvern condus de SPD, fratele socialist mai mare al PSD. Care vrea o Euro federalizată condusă evident de Germania. În paralel programul noului guvern german proclamă supremația LGBTQ începând cu grădinița și vor ca această politică să devină lege și în țările membre, deci și în România. PSD face parte din familia socialistă europeană care proclamă supremația LGBTQ chiar dacă până acum s-a delimitat discret. Ministerul Familiei este la Prea Evlavioasa Doamnă Firea care va avea un cartof fierbinte în mână.

Nota bene: în scandalul Crăciunului interzis de Bruxelles toți europarlamentarii PSD au tăcut mâlc! În România, pesediștii au îmbrăcat costumele tradițional românești și au țipat că Occidentul ne cotropește. Pe bună dreptate! Dar acum sunt puși să înghită un broscoi mult mai grețos decât Nelu Olteanu pe vremuri. Iar „halatul” va costa scump…

Deci cine a luat, de fapt, „banii mortului de pe piept”?

PS: Să ne reamintim momentul cedării guvernării de către PSD către Cioloș. Problema e că PNL are acum o #echipăcâștigătoare care, de fapt, e perdantă pe toată linia. Istoria se repetă uneori, dar mai are și variabile.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...