Deputat rus: „Să integrăm Transnistria, Moldova și Odesa”

0
233

Deputatul rus Serghei Gavrilov susține că, în viitor, Moldova, Transnistria și Odesa ar putea urma „calea integrării regionale”. Întrebat de jurnaliștii ruși dacă apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană nu este un obstacol în relațiile cu Transnistria, deputatul rus Serghei Gavrilov a declarat că moldovenii, spre deosebire de autorități, își doresc apropierea de Rusia, se arată într-un interviu publicat de „Parlamentskaya Gazeta”, scrie ziarul Național din Moldova.

Deputatul rus, care este responsabil de relațiile Rusiei cu „legislativul” de la Tiraspol, susține că Transnistria demonstrează rezistență și suveranitate comparativ cu Moldova, Ucraina și România care „și-au pierdut independența, trecând sub influența externă a SUA”.

Serghei Gavrilov a vorbit despre dezvoltarea relațiilor comerciale cu Transnistria și susține că apropierea R. Moldova de UE nu va constitui un impediment. „Moldovenii, spre deosebire de autorități, sunt interesați de intensificarea colaborării cu Rusia. Putem vorbi în viitor despre calea integrării regionale a Transnistriei, Moldovei și regiunii Odesa”, a declarat oficialul rus.

Gavrilov a confirmat faptul că ceea ce se vorbește despre „regiunea Odesa” nu este un mit. „Nu, nu este un mit. Modelul „euroregiunii” se referă la integrarea unor teritorii aparte din diferite țări cu teritorii din țările vecine și se aplică în Europa, de exemplu, în Franța și Germania”, susține deputatul rus.