spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăALEGERI 2020Deputat ION CUPĂ, Vicepreședinte național PMP:”Cerem eliminarea de urgență din legea 96/2006...

Deputat ION CUPĂ, Vicepreședinte național PMP:”Cerem eliminarea de urgență din legea 96/2006 a articolelor 49 și 50 care acordă pensii speciale parlamentarilor”

-

PMP a fost primul partid care a anunțat prin vocea liderului său, Eugen Tomac că nu va accepta pensiile speciale prevazute de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

- Reclama -

În condițiile în care 4,5 milioane de români au o pensie de sub 1000 de lei este inacceptabil și profund imoral ca deputații și senatorii să primească îndemnizații  pentru limită de vârstăpensii speciale care se finanțează integral din bugetul de stat, fără ca aceștia să plătească o contribuție individuală la bugetul de stat.

- Advertisement -

PMP cere eliminarea de urgență a acestor pensii speciale care sunt în afara principiului contributivității.

În acest sens, noi, parlamentarii PMP, am cerut astăzi din nou    convocarea Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor și Senatului, în regim de urgență, în vederea eliminării din Legea nr. 96/2006 a art. 49 și 50, care reglementează îndemnizațiile pentru limită de vârstă(pensiile speciale ale parlamentarilor).

- Advertisement -

Demisia anunțată de USR și PSD din Parlament pentru a”rezolva” această problemă este un  joc ieftin de imagine. El nu va produce efecte in privința eliminării efective a pensiilor speciale. Legea spune clar că pentru mandate incomplete indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată.

Așadar, PSD și USR arată încă o dată că nu au voință politică pentru a elimina pensiile parlamentarilor lor.

Singura soluție este propunerea PMP de eliminare din lege a art.  49 si 50 prin care se acordă parlamentarilor aceste pensii nemeritate .

Biroul de Presă PMP Mehedinți

MATERIAL DE PROMOVARE ELECTORALĂ COMANDAT DE PMP MEHEDINȚI ȘI EXECUTAT DE FLUX 24 MEDIA COMMUNICATIONS SRL. COD AEP 11200012

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img