spot_img
-5.3 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăExterneDepartamentul de Stat: Condamnarea lui Aleksei Navalnîi reprezintă o evoluție îngrijorătoare

Departamentul de Stat: Condamnarea lui Aleksei Navalnîi reprezintă o evoluție îngrijorătoare

-

Condamnarea opozantului rus Aleksei Navalnîi este ‘o evoluție îngrijorătoare’, a apreciat marți Departamentul de Stat american, citat de AFP, transmite Agerpres.
tatele Unite sunt îngrijorate de verdictul de vinovăție dictat contra domnului Aleksei Navalnîi și a fratelui său, Oleg, a afirmat Jeffrey Rathke, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

- Reclama -

”Obiectivul (condamnării) pare a fi de a pedepsi mai mult și de a descuraja orice activism politic în Rusia. Acesta pare să fie un nou exemplu al represiunii crescânde promovate de guvernul rus contra vocilor independente”, a adăugat oficialul american.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat marți de justiția rusă la trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri, a anunțat în cursul serii că nu mai respectă arestul la domiciliu pentru a participa la o manifestație în centrul Moscovei, dar a fost rapid reținut de poliție după ce a părăsit locuința.

După ce fratele său Oleg Navalnîi a primit în același dosar o condamnare tot de trei ani și jumătate, dar cu executare, opozantul rus a lansat un apel la demonstrații pentru ‘a distruge’ regimul președintelui Vladimir Putin. Dar primăria din Moscova a avertizat că nu va permite desfășurarea niciunei ‘manifestații neautorizate’.

O demonstrație la care au participat circa 1.500 de persoane s-a desfășurat totuși în Piața Manege, din apropiere de Kremlin, dar poliția a reușit să evacueze zona, peste o sută de participanți fiind reținuți.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img