spot_img
20 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăExterneDepartamentul de Justiţie a decis că Trump poate să îl angajeze pe...

Departamentul de Justiţie a decis că Trump poate să îl angajeze pe ginerele său la Casa Albă

-

Departamentul american de Justiţie a decis că preşedintele Donald Trump poate să îl angajeze pe ginerele său Jared Kushner în funcţia de consilier de rang înalt la Casa Albă, fără să încalce legile federale antinepotism, scrie sâmbătă New York Times.

- Reclama -

Departamentul a explicat că preşedintele are autoritate specială de angajare, care scuteşte funcţiile de la Casa Albă de legea federală care îi interzice şefului statului să numească rude la conducerea unei agenţii federale.

Anterior, presa a scris că numirea lui Kushner încalcă o lege din 1967 care stipulează că niciun funcţionar – de la preşedinte şi până la directorii de nivel inferior din agenţiile federale – nu pot angaja sau promova rude.

Kushner, înrudit cu Trump prin căsătoria cu fiica acestuia, dar nu prin sânge, este ineligibil potrivit legii, care include explicit „ginerii”, scria presa în luna decembrie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...