spot_img
26.2 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăAnalizeAmbasadorul României în Washington D.C scapă porumbelul: Ce afaceri în România i...

Ambasadorul României în Washington D.C scapă porumbelul: Ce afaceri în România i s-au „accentuat puternic” de oamenii lui Trump

-

„În planul relațiilor economice, cred că sunt destule oportunități, mai ales în domeniul energiei, aspect accentuat puternic de toți interlocutorii mei. Să nu uităm că Exxon operează în Marea Neagră deja, iar secretarul de stat (Rex Tillerson — n.r.) provine din această uriașă companie”, a adăugat diplomatul român. „Avem atuuri serioase în a prezenta noii administrații americane elementele noastre de contribuție la securitatea regională, la stabilitatea regională și chiar mai amplă”,  a declarat într-un interviu acordat TVR ambasadorul României în SUA, George Maior, fost director al SRI.

Maior a mai declarat că a avut o discuție într-un cadru informal cu noul consilier pentru securitate al președintelui Donald Trump, generalul Michael T. Flynn, care cunoaște bine România și care a promis că va vizita regiunea și România foarte curând.

„Este o primă luare de contact la nivel strategic, care prefigurează felul în care se va desfășura acest dialog strategic cu SUA. Am discutat și cu ministrul de Externe Theodor Meleșcanu despre anumite proiecte de vizite pe care intenționăm să le facem aici pentru a lua contact cu membrii cabinetului, în special în domeniul comerțului, economiei și apărării. Dar și în primul rând un dialog între președintele Klaus Iohannis și domnul Trump,” a mai spus ambasadorul român.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img