spot_img
18.2 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăAnalizeDemonstrații în Coreea de Sud după ce 1000 de persoane ar fi...

Demonstrații în Coreea de Sud după ce 1000 de persoane ar fi murit în urma vaccinării COVID

-

Protestatari s-au adunat duminică la Busan, după ce un miting similar a avut loc la Seul în ziua de Crăciun. Demonstranții îndurerați au ridicat portrete mari ale membrilor familiei decedați – precum cele afișate de obicei la funeraliile din Coreea de Sud – și au mărturisit cum au murit cei dragi la scurt timp după ce au fost vaccinați împotriva Covid-19.

Zeci de portrete funerare au fost expuse la demonstrația de sâmbătă la complexul guvernamental din Seul. Protestatarii au cerut guvernului să identifice cauzele reacțiilor adverse și să admită că vaccinurile sunt de vină.

Peste 1.000 de sud-coreeni au murit la scurt timp după ce au primit vaccinuri cu Covid-19, dar guvernul a confirmat o legătură cauzală cu vaccinurile doar în câteva dintre aceste cazuri. Într-unul dintre rarele cazuri în care a fost recunoscută o reacție adversă gravă, o asistentă medicală a fost recunoscută în august ca victimă a unui accident și i s-au acordat compensații guvernamentale după ce a suferit paralizie în urma administrării vaccinului AstraZeneca Covid-19.

La doar o săptămână după lansarea vaccinurilor Covid-19 la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie, Agenția de Control și Prevenire a Bolilor din Coreea de Sud a declarat că șapte persoane au murit și 24 au raportat reacții adverse grave după ce au primit injecțiile AstraZeneca. Se pare că guvernul a început o investigație în august, după ce un adolescent fără afecțiuni de bază a murit în urma inoculării cu vaccinul Pfizer-BioNTech Covid-19.

O asociație numită Covid-19 Vaccine Victims and Families Council a organizat mitinguri în mai multe orașe din Coreea de Sud. Manifestanții au mărșăluit duminică de la Primăria Busan la Universitatea Națională de Educație din Busan, a informat Yonhap News.

Siguranța vaccinurilor poate deveni o problemă controversată în alegerile prezidențiale din Coreea de Sud. Partidul Puterii Populare de opoziție a organizat săptămâna trecută o audiere publică privind efectele secundare ale vaccinului, invitând presupusele victime și membrii familiei acestora să ofere sugestii pentru măsurile de sprijin pe care le-ar putea adopta candidatul la președinție Yoon Seok-yeol.

Coreea de Sud are de obicei unele dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume pentru diferite vaccinuri, iar vaccinurile cu Covid-19 nu au făcut excepție. Aproximativ 83% dintre sud-coreeni au fost vaccinați împotriva Covid-19, cu siguranță cea mai mare rată dintre țările G20.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...