spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăAnalizeDEMISIA MINISTRULUI FRANCEZ DE INTERNE: Statul se retrage zilnic în fața...

DEMISIA MINISTRULUI FRANCEZ DE INTERNE: Statul se retrage zilnic în fața bandiților. Nimic nu mai este sigur în Macronia ..

-

Demisia minstrului de interne francez Gerard Collomb, aprobată în cele din urmă de președintele Macron, stârnește numeroase comentarii în presă, transmite Radio France Internationale.

Este suprarealist, titrează editorialul ziarului Le Figaro:
Nici lui André Breton nu i-a venit să-și creadă ochilor. În câteva zile, Gerard Collomb și Emmanuel Macron au pulverizat cele mai frumoase spectacole suprarealiste. Deja Nicolas Hulot inova hotărându-se într-o dimineață să renunțe la portofoliul ministerial. Acum, iată, un al doilea ministru de stat care alege să plece.

- Advertisement -

Nu este deloc amuzant. Să ne amintim, Franța rămâne la un nivel foarte ridicat al amenințării teroriste, în fiecare zi apar noi victime  ale violenței nejustificate, unele departamente sunt „copleșite“, vorba lui Gérard Collomb, de cereri de azil. Statul se retrage zilnic cu puțin mai mult în fața bandiților. Restaurarea ordinii republicane, asigurarea  securității cetățenilor, ar trebui să fie o prioritate maximă. Pentru a îndeplini această sarcină herculeană, Emmanuel Macron trebuie să aleagă, și încă repede, un ministru de interne cu o autoritate necontestată.  Ar fi singurul rezultat care să ne poată face să uităm această glumă proastă”, conchide Le Figaro.

Pentru ziarul elvețian Le Temps, demisia „reflectă criza profundă care s-a acumulat între executivul central și teritoriu, domeniu de care ministrul de Interne îl ocupă „, spune cotidianul.

- Advertisement -

Iar Wall Strret Journal vede demisia ca pe o „lovitură pentru președinte, care se va vedea în sondaje, mai ales că vine și după plecarea lui Nicolas Hulot, în luna august.

În orice caz, după cum sintetizează ziarul belgian Le Soir „nimic nu mai este sigur în Macronia …“

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img