spot_img
24.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăExterneDECLARAŢIE BOMBĂ/ Cardinalul Schönborn, unul din oamenii cheie la Vatican: O relație...

DECLARAŢIE BOMBĂ/ Cardinalul Schönborn, unul din oamenii cheie la Vatican: O relație gay stabilă e mai bună decât unele ”temporare”

-

Un Sinod al episcopilor care să țină trei săptămâni și la care să se discute, în mod abstract, despre învățăturile catolice despre familie nu are nici un sens pentru Arhiepiscopul Vienei, Cardinalul Christoph Schönborn, scrie catholicherald.co.uk, conform orthonews.ro.

- Reclama -

Cardinalul Christoph Schönborn este unul din cei mai importanţi ierarhi romano catolici.

”Suntem cu toții chemați să observăm situația, nu să contemplăm de sus și să începem cu idei abstracte, ci cu observațiile preoților care au de-a face cu realitatea de zi cu zi, în spiritul Evangheliei”, spune cardinalul într-un interviu acordat preotului iezuit Antonio Spadaro, editor pentru La Civiltà Cattolica.

Cardinalul Schönborn a vorbit în interviu și despre situația unui prieten gay care, după mai multe relații pasagere, are în prezent o relație stabilă. ”Este o îmbunătățire”, spune prelatul. Ei împart ”o viață, își împart suferințele și bucuriile și se ajută reciproc. Trebuie să se recunoască faptul că această persoană a făcut un pas important pentru propriul bine, dar și pentru al altora, chiar dacă, cu siguranță, aceasta nu este o situație pe care Biserica să o numească ”obișnuită”, a mai spus Schönborn.

Atitudinea negativă a Bisericii ”față de actele homosexuale este necesară”, a adăugat, ”dar Biserica n-ar trebui să se uite prima oară în dormitorul oamenilor, ci în sufragerie, dacă vreți! Trebuie să-i însoțească pe oameni!”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...