spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăDezvaluiriDe ce Papa NU VREA sa vina in Romania/ Seful Bisericii Catolice...

De ce Papa NU VREA sa vina in Romania/ Seful Bisericii Catolice i-a spus ministrului roman al Culturii MOTIVUL

-

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a recunoscut intr-o declaratie publica ca Papa Francisc refuza o vizita in Romania din cauza scandalului Cathedral Plaza, scrie angelus.com.ro.

Papa a fost invitat in Romania de presedintele Klaus Iohannis.

- Advertisement -

Ministrul român al culturii, Vlad Alexandrescu a fost recent la Vatican, unde s-a întâlnit cu Papa Francisc, precum și cu omologul său Cardinalul Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură. România și Vaticanul au semnat un memorandum de înțelegere și colaborare, primul document interministerial pe care România îl încheie cu Sfântul Scaun după reluarea relațiilor diplomatice din mai 1990. Prin acest document țara noastră doreşte să fie prezentă mai des la evenimentele culturale din Roma și Vatican.

Întrebat de Ziarul Metropolis dacă şi Vaticanul doreşte să fie mai prezent la București, ministrul Alexandrescu a confirmat, dar a amintit că un mare obstacol în venirea Papei Francisc în țara noastră este „Cathedral Plaza”:

„Vaticanul e interesat să fie mai prezent la Bucureşti. Nu vă ascund: “Cathedral Plaza”, pe care Vaticanul o numeşte un monument al corupţiei, este un mare obstacol în venirea lui Papa Francisc la Bucureşti. Există o decizie a Înaltei Curţi de a demola acest “monument al corupţiei”. Nu s-a întâmplat pentru că această demolare a fost stopată de primarul general al Capitalei, Oprescu, de fostul primar Oprescu. Cred că ar trebui reluat acest proces, de fapt această procedură, fiindcă există o hotărâre a Justiţiei, care nu a fost pusă în aplicare. Iar această hotărâre este fundamentată pe documente: actele nu erau în regulă pentru a se permite ridicarea acestui mall”.

- Advertisement -

Aşa cum amintea Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti în Comunicatul de presă din 8 martie a.c., situația juridică a construcţiei „Cathedral Plaza” este următoarea:
– autorizația de construire este anulată irevocabil prin decizia nr. 1989/2010 a Curții de Apel Suceava;
– Primarul General al Capitalei este obligat să desființeze clădirea și să refacă parcul public de lângă Catedrală, prin sentința nr. 2520/2012 a Tribunalului Dâmbovița, devenită irevocabilă prin decizia nr. 456/2013 a Curții de Apel Ploiești;
– clădirea este radiată din cartea funciară, radiere confirmată prin decizia irevocabilă nr. 1295/2015 a Curții de Apel București, după ce firma reușise o intabulare ilegală în iunie 2011.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img