spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăExterneDavid Cameron pune O CONDIȚIE UE pentru #Brexit

David Cameron pune O CONDIȚIE UE pentru #Brexit

-

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat marți, cu prilejul unui summit european la Bruxelles, că nu regretă că a organizat referendumul privind apartenența țării sale la Uniunea Europeană,ci doar rezultatul, transmite AFP.

El a pus o condiție CHEIE UE pentru #Brexit.

- Advertisement -

În cadrul discuțiilor, prim-ministrul britanic a subliniat că o reformă a regulilor de liberă circulație a persoanelor în Europa constituie „cheia” relațiilor post-Brexit dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Cameron nu a dat detalii suplimentare, dar este clar că a făcut trimitere la emigrația în UK.

- Advertisement -

Deocamdată, liderii UE nu au dat nici un răspuns cererii lui Cameron.

David Cameron nu a explicat nici ce va face UK dacă UE îi va refuza cererea.

Premierul britanic nu a menționat nici momentul în care va face cererea oficială privind #Brexit.

Cameron a spus zilele trecute că probabil la toamnă s-ar putea întâmpla acest lucru, sugerând că acest lucru l-ar putea face viitorul premier din Downing Street 10, el anunțând că demisionează din octombrie.

David Cameron a afirmat că țara sa și UE trebuie „să aibă relații economice cât de poate de apropiate, iar cheia pentru a rămâne apropiați este să se studieze o reformă a liberei circulații a persoanelor”.

„Bineînțeles că regret rezultatul. Nu regret însă că am făcut referendumul. A fost cel mai bun lucru care trebuia făcut”, a declarat David Cameron în cursul conferinței de presă organizate la finalul unui dineu de lucru cu ceilalți lideri ai UE conform Agerpres.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img