spot_img
11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăAnalizeDanemarca și armata europeană: Premierul Rasmussen vorbește de o invazie de migranți

Danemarca și armata europeană: Premierul Rasmussen vorbește de o invazie de migranți

-

Premierul danez Lars Lokke Rasmussen a apreciat miercuri că excepţia obţinută de ţara sa de la politicile de apărare ale Uniunii Europene nu este în interesul Danemarcei şi că următorul guvern ar trebui să organizeze un referendum pe această temă, transmite dpa.

Organizarea unui astfel de referendum va depinde însă de sprijinul pe care se va putea baza noul guvern din partea legislativului rezultat după alegerile din 5 iunie, a menţionat premierul pe postul public DR.

- Advertisement -

El a evocat totodată provocarea pe care ar putea-o reprezenta un aflux important de migranţi din Orientul Mijlociu şi Africa şi care ar putea necesita de asemenea o acţiune europeană comună pentru a crea stabilitate.

Excepţia în domeniul apărării a fost una din cele patru obţinute de Danemarca în 1993, după ce danezii au votat împotriva Tratatului de la Maastricht. Celelalte se referă la uniunea monetară, justiţie şi afaceri interne şi cetăţenie.

- Advertisement -

„Avem nevoie de această dezbatere cu privire la politicile europene pe care ar trebui să le adoptăm, inclusiv în cadrul acestei campanii electorale”, a spus Rasmussen. „Trăim vremuri incerte”, a adăugat el, menţionând că preşedintele american Donald Trump a adoptat un curs diferit de cel cu care erau obişnuiţi danezii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img